I dag er laks jo blevet en hverdags spise og er en af de meste værdsatte
spisefisk. Det orange- til mørkerøde kød er rig på omega – 3 fedtsyrer.
Det kan spises rå, kogt, stegt og røget.
Indtil det 19 århundrede blev laks ikke betragtet som en delikatesse,
da den var rigelig og billig tilgængelig, som den igen er blevet.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(2 pers.)
150 – 200 g kartofler
250 g laks, fersk
1 tsk. salt, gerne flagesalt
2 spsk. Olivenolie
2 stk. forårsløg
1 stk. rødløg
Lidt chilie flager
1 stk. æg
1 spsk. Mel
½ tsk. salt
Lidt peber
1 spsk. Smør
4 – 6 spsk. Creme fraiche
2 tsk. kapers
1 spsk. Dild, hakket
1 spsk. Purløg, hakket
100 g salat
80 g Ærter, frost
80 g Majs, frost
Start med at skrubbe kartoflerne og skær dem i både
Ryst dem i en plastpose, med olivenolie og salt (flage)
Hæld dem ud på bagepapir, og bag dem i ovnen til de er møre
Ca. 35 min. ved 200 gr.
Fjern skindet fra laksestykket og hak laksekød, rødløg,
forårsløg og chili fint
Rør de hakkede ingredienser sammen
(det gøres lettes i en foodprocessor)
Med æg, mel, salt og peber til en fars
Sæt farsen på køl i ca. ½ time
Opvarm smør og olivenolie på en pande
Form farsen til frikadeller og steg dem sprøde og gyldne
på begge sider
Rør en dressing sammen af creme fraiche, kapers, dild og purløg
Smag til med salt og peber
Pluk salaten og bland den med ærter og majs.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Laksefrikadeller med råstegte kartoffelbåde og salat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar