• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Laksefrikadeller med råstegte kartoffelbåde og salat

28. juli 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

I dag er laks jo blevet en hverdags spise og er en af de meste værdsatte
spisefisk. Det orange- til mørkerøde kød er rig på omega – 3 fedtsyrer.  
Det kan spises rå, kogt, stegt og røget.  

Indtil det 19 århundrede blev laks ikke betragtet som en delikatesse,
da den var rigelig og billig tilgængelig, som den igen er blevet.  
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(2 pers.)  
150 – 200 g kartofler
250 g laks, fersk
1 tsk. salt, gerne flagesalt
2 spsk. Olivenolie
2 stk. forårsløg
1 stk. rødløg
Lidt chilie flager
1 stk. æg
1 spsk. Mel
½ tsk. salt
Lidt peber
1 spsk. Smør
4 – 6 spsk. Creme fraiche
2 tsk. kapers
1 spsk. Dild, hakket
1 spsk. Purløg, hakket
100 g salat
80 g Ærter, frost
80 g Majs, frost
Start med at skrubbe kartoflerne og skær dem i både

Ryst dem i en plastpose, med olivenolie og salt (flage)

Hæld dem ud på bagepapir, og bag dem i ovnen til de er møre

Ca. 35 min. ved 200 gr.  
Fjern skindet fra laksestykket og hak laksekød, rødløg,
forårsløg og chili fint

Rør de hakkede ingredienser sammen
(det gøres lettes i en foodprocessor)

Med æg, mel, salt og peber til en fars  
Sæt farsen på køl i ca. ½ time

Opvarm smør og olivenolie på en pande

Form farsen til frikadeller og steg dem sprøde og gyldne
på begge sider

Rør en dressing sammen af creme fraiche, kapers, dild og purløg

Smag til med salt og peber

Pluk salaten og bland den med ærter og majs.

Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Laksefrikadeller med råstegte kartoffelbåde og salat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Laksefrikadeller med råstegte kartoffelbåde og grøn salat

Previous Post: « Grillet Lammesteak med asparges, rødløg og knuste kartofler
Next Post: Whisky-sauce »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme