• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Grillet Lammesteak med asparges, rødløg og knuste kartofler

25. juli 2017 by John Frøslev 1 kommentar

Lammesteak er en utroligt lækker udskæring. Lammesteak er i sig selv
ret nem at forberede og når bare krydringer er i orden, så kan det
næsten ikke gå galt. Den revet citronskal og saft giver lige lidt ekstra
dejlig syre til kødet og er også med til at mørne det lidt ekstra.  

Lammesteak bringer tankerne hen på god, italiensk bonde mad, der
uden de store dikkedarer, kommer til at smage fantastisk, fordi der
er tale om gode råvarer.  
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(2 pers.)  
2 skiver lammekølle steak ca. 300 g
1 stk. citron, revet skal og saft
1 fed hvidløg
1 spsk. provencekrydderi
Salt og peber
1 bdt. Asparges, grønne
1 stk. rødløg
1 spsk. Sesamolie
1 stk. citron, reven skal og saft
Tilbehør:
Knuste kartofler 4 – 6 stk. kartofler, kogte med skræl
2 spsk. Olie Frisk rosmarin, timian kan også bruges
Salt.
Læg skiverne af lammekødet i en frysepose med

Revet hvidløg, provencekrydderi, citronskal og saft  
Vend det godt sammen og lad kødet marinerer i en time  
Steg skiverne på grillen eller grillpanden i ca. 3 min på hver side

Asparges og rødløg: 
Snit asparges og rødløg ca. 1½ – 2 cm lange stykker

Blancher dem i vand med lidt salt

Kom dem i koldt vand, som stopper blancheringen

Vend dem med olie og citron.  
Knuste Kartofler:
Læg de kogte kartofler på en bageplade med bagepapir

Og knus dem med bagsiden af en ske eller en kødhamrer  
De må gerne blive lidt flade, men skal helst nogenlunde hænge sammen
Pensl overfladen med olie, fordel lidt frisk rosmarin over kartoflerne,
krydr med salt

Bag kartoflerne ved 200 gr. i 20 – 30 min. til overfladen er gylden og sprød
Server straks.
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Lammekølle steak med asparges, rødløg og knuste
kartofler, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter Tags: Grillet Lammesteak med asparges rødløg og knuste kartofler

Previous Post: « Spansk Tortilla med kylling
Next Post: Laksefrikadeller med råstegte kartoffelbåde og salat »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme