• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Spansk Tortilla med kylling

22. juli 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Tortilla eller æggekage/omelet er som en tærte med sprød bund og skorpe.
Med et mere flydende indre. Hovedingrediensene er æg. Den kan fyldes
med grøntsager, kylling (kød, skinke og bacon) og en dessertomelet med
syltetøj og frugt.  

Den kan krydres med salt og peber. Æggekagen laves i en pande smurt
med lidt fedtstof og steges tilpas. Hellere for lidt end for meget.  
Køkkenet kalder.  

Ingredienser:(2 pers.)  
100 g kogt kylling evt. filet.
2 stk. kartofler, store
100 g grønne bønner, friske
2 stk. tomater
1 dl. Olivenolie
6 stk. æg
1 – 2 fed hvidløg
1 spsk. Persille, hakket
Salt og peber
Skær kyllingestykkerne i terninger

Skræl kartoflerne og skær dem i små terninger

Nip bønnerne for spids og stilk og skyl dem

Kog dem i saltet vand ca. 10 min.

Skold og flå tomaterne og skær dem i både

Skær de kogte bønner i 3 – 4 cm lange stykker

Varm olien på en pande og steg kartoffelterningerne,
ikke for stærk varme

8 – 10 min. til de er næsten gennemstegte  
Kom bønner og tomater på panden til kartoflerne
Lad dem snurre med et par minutter

Bland kyllingeterningerne i grønsagsmassen på panden

Pisk imens æggene let sammen  
Krydr med finthakket hvidløg, persille, salt og peber

Hæld æggemassen over, løs forsigtig i kanten

Flyt lidt rundt på den flydende æggemasse, så den løber ned til
pandens bund og stivner varmen må ikke være for stærk.
Vend tortillaen, når den er fast og gylden i bunden  

Det gøres lettes med et stort grydelåg  (Men pas på det er meget glat)  
Læg grydelåget over panden og med et snuptag  
Vendes panden om, brug grill handsker på hænderne

Lad nu tortillaen stille og rolig glide tilbage på panden  
Tilsæt evt. lidt mere fedtstof til panden  
Lad den anden side stege gylden og sprød 4 – 5 min.  

Tortillaen skal være sprød på overfladen og fugtig indeni  
Lad den færdigbagte tortilla glide over på et fad eller  
Server den direkte fra panden.  
Kan serveres med Tomat à la vinaigrette:  
Marinaden:
3 dele olivenolie
1 del vineddike eller citronsaft
Salt og peber
Evt. lidt lys fransk sennep, eller finthakket hvidløg
4 stk. faste tomater i skiver
1 dl. Marinade
1 stk. løg, hakket i tern  
Skær tomaterne i skiver og hak løgene

Fordel tomatskiverne i et lille fad  
Drys de hakkede løg over

Bland dressingen af ingredienserne  
Hæld dressingen over tomaterne

Stil på køl i ca. ½ time  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Spansk Tortilla med kylling og tomat- salat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ Tags: Spansk Tortilla med kylling og tomat à la vinaigrette

Previous Post: « Stegte hele rødspætter med nye kartofler og persillesovs
Next Post: Grillet Lammesteak med asparges, rødløg og knuste kartofler »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme