• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Stegte hele rødspætter med nye kartofler og persillesovs

19. juli 2017 by John Frøslev 1 kommentar

Den her ret er ældgammel og stammer fra før ruder konges tid, men har
formåede at holde sig på de danske spiseborde til hvor tid.
Og godt smager det, jeg fortrækker at stege fisken med benene, det
giver mere smag.  

Beregn en hel rødspætte pr. person, og prøv at serverer den med
rysteribs til som skawboerne vil have gjort, det er helt forrygende.  
Vi skal i køkkenet.

Ingredienser:(2 pers)  
2 stk. rødspætter, flåede
4 spsk. Rugmel
Lidt salt og peber
2½ dl. Mælk
1 – 1½ dl. Fløde
2 spsk. Smør
2 – 3 spsk. Mel
300 g nye kartofler
1 kvist løvstikke
1 stk. citron
1 bundt kruspersille
60 g smør/olie til stegning
Skyl og rens fisken i hovedenden og fjern evt. blod inde ved benet
Klip finner og hale af

Krydr hver side med salt og peber

Vend fisken i rugmel  
Steg fiskene på en stor pande i neutralolie/smør

Steg først den mørke side af fisken  
Når fisken er ved at tage farve, tilsættes tern af koldt smør  
Lad smørret bruse godt op og steg videre i et par min.

Vend fisken, vær sikker på at den er flot og gylden, der vendes kun en gang
Steg videre mens du hele tiden drypsteger på toppen
Ved at tage smør fra panden med en spiseske, hælde det hen over ryggen
på fisken, fortsæt drypstegningen i 3 – 4 min. drys lidt god flagesalt evt.
Maldon på ryggen af fisken lige inden den serveres.

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand ca. 15 min

Tilsæt løvstikken til kartoffelvandet
Smelt 2 spsk. Smør i en lille gryde, gerne tykbundet  
Tilsæt hvedemel og bag det igennem i et minuts tid ved jævn varme,
imens det bruser let uden at det tager farve  
Tilsæt mælk, først det halve – lad det koge igennem mens  
Du pisker godt, til alle klumper er pisket ud  
Kog det i et minuts tid mens du hele tiden pisker

Tilsæt det sidste mælk, og pisk godt igennem  
Tilsæt fløden og lad det koge et par minutter  
Smag til med salt og hvid peber  
Hak persillen fint og tilsæt den til sovsen lige før der serveres  
Drys lidt persille over kartoflerne.  
Skær citronen i både og server til.  
Så er det tid til servering

Dagens tallerken. Stegt rødspætte med nye kartofler og persillesovs,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Stegte hele rødspætter med nye kartofler og persillesovs

Previous Post: « Gæstemiddag ” Vi går planken ud”
Next Post: Spansk Tortilla med kylling »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme