• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Dådyrgryde med svampe, myseost og tyttebær

9. december 2024 by John Frøslev Skriv kommentar

Denne gryderet med tern af dådyrkølle har fået en norsk twist, der
er nemlig den norske ost myseost i sovsen. Myseost smager virkelig
skønt i en vildtsovs og giver en lækker cremet hed til sovsen.
Køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
400g dådyrkølle
2- 3 spsk. Olie
salt og peber
2 stk. porrer – renset og skåret i 1cm. Tykke skiver
1 stk. gulerod – skåret i tern
250g champignon – renset og skåret i kvarte
2 fed hvidløg – fint hakket
4 små kviste timian
3 stk. laurbærblade
1 tsk. Vildtbouillon pulver
2½ dl. Piskefløde
2½ dl. Øl af pilsnertypen
1½ dl. Vand
2½ dl. Madlavningsfløde 15 %
4 -5 skiver myseost eller 80 – 100g smørbar myseost

Start med at skære kødet ud i mundrette stykker og brun det

af i lidt olie i en stegegryde. Krydr med salt og peber.

tilsæt porrer, gulerod, champignon, hvidløg, timian og

laurbærblade og steg ved middel varme, indtil porrerne er
klarede og svampene gyldne. Tilsæt piskefløde, øl, vand og

bouillonpulver i gryden og lad retten simre under låg i ca. 45
minutter eller til kødet er mørt.
tilsæt madlavningsfløde til retten og kog op. Tilsæt skiver af

myseost og lad retten simre uden låg, indtil osten er smeltet
og sovsen har en passende konsistens. Farv sovsen med en
anelse kulør og smag til med salt og peber. Fjern timiankviste
og laurbærblade, server med kartoffelmos og tyttebærsyltetøj.
det er tid til servering.

Dagens tallerken, Dådyrgryde med myseost, svampe, kartoffelmos og tyttebær
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Hovedret

Previous Post: « Aktuelle madplan for uge 50
Next Post: Rou Jia Mo – Kinesisk burger »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme