Denne gryderet med tern af dådyrkølle har fået en norsk twist, der
er nemlig den norske ost myseost i sovsen. Myseost smager virkelig
skønt i en vildtsovs og giver en lækker cremet hed til sovsen.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
400g dådyrkølle
2- 3 spsk. Olie
salt og peber
2 stk. porrer – renset og skåret i 1cm. Tykke skiver
1 stk. gulerod – skåret i tern
250g champignon – renset og skåret i kvarte
2 fed hvidløg – fint hakket
4 små kviste timian
3 stk. laurbærblade
1 tsk. Vildtbouillon pulver
2½ dl. Piskefløde
2½ dl. Øl af pilsnertypen
1½ dl. Vand
2½ dl. Madlavningsfløde 15 %
4 -5 skiver myseost eller 80 – 100g smørbar myseost
Start med at skære kødet ud i mundrette stykker og brun det
af i lidt olie i en stegegryde. Krydr med salt og peber.
tilsæt porrer, gulerod, champignon, hvidløg, timian og
laurbærblade og steg ved middel varme, indtil porrerne er
klarede og svampene gyldne. Tilsæt piskefløde, øl, vand og
bouillonpulver i gryden og lad retten simre under låg i ca. 45
minutter eller til kødet er mørt.
tilsæt madlavningsfløde til retten og kog op. Tilsæt skiver af
myseost og lad retten simre uden låg, indtil osten er smeltet
og sovsen har en passende konsistens. Farv sovsen med en
anelse kulør og smag til med salt og peber. Fjern timiankviste
og laurbærblade, server med kartoffelmos og tyttebærsyltetøj.
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Dådyrgryde med myseost, svampe, kartoffelmos og tyttebær
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar