![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2024/12/DSC_0342k-56-18-342.jpg)
Boller i karry er en populær dansk middagsret, der originalt serveres med og består
af kogte, kødboller oftest bestående af enten hakket svine- eller oksekød, der er
omsvøbt af en tyk gul karryrig sovs, der er lavet af kødbollernes kogevand. Karry,
løg, æbler og evt. andre ingredienser tilføjes kogevand samt en jævning, der består
af enten majsmel eller hvedemel, der er blandet med vand, der giver sovsen sin
karakteristiske tyktflydende konsistens. Denne velkendte danske ret er blevet spist
siden ca. 1935.
køkkenet kalder.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2024/12/PICT2009k-6891.jpg)
Ingredienser: (4 pers.)
Kødboller.
400 g kalv/flæskefars
Peber
Salt
1 stk. løg, fintrevet
2 spsk. Hvedemel
2 stk. æg
2,5 dl. mælk
Sauce
2 – 3 spsk. Smør
2 – 3 spsk. Hvedemel
1 stk. løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
2 stængler bladselleri, hakkede
1 stk. æble, revet
1 spsk. ingefær, revet
2 tsk. Karry
4 – 5 dl. Mælk
1 – 2 dl grøntsagsbouillon
Salt og peber
Vi starter med at røre farsen sej med salt og peber, når farsen er sej tilsætte løg, mel,
æg og mælk, rør det godt sammen og sæt det på køl i en ½ time gerne mere.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2024/12/PICT2012k-6891.jpg)
Saucen:
Tilsæt fedtstof til gryden og sautér løg, bladselleri, hvidløg, æble og ingefær.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2024/12/PICT2011k-6891.jpg)
Det må ikke tage farve. Tilsæt karry og brænd karryen af et par min. Tilsæt
mel og pisk det godt sammen, så du faktisk har en smørbolle.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2024/12/DSC_0339k-56-18-339.jpg)
Tilsæt bouillon og mælk og lad saucen koge under låg i 15 min. Grøntsagerne skal være
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2024/12/DSC_0340k-56-18-340.jpg)
helt møre. Tilsæt væske mælk/bouillon til du har den ønskede konsistens.
Blend saucen med en stavblender eller i en alm. blender, kom det tilbage i
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2024/12/DSC_0341k-56-18-341.jpg)
gryden og lad det koge op, smag til med salt og peber.
Sæt en stor gryde over varmen med 1 – 1½ l vand tilsat lidt salt.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2024/12/DSC_0337k-56-18-337.jpg)
Når vandet koger i gryden, skrues lidt ned og farsen formes til kødboller i den størrelse
Risene koges efter anvisning på pakken, brune ris skal koge i 35 min. Og trække i 5
hvide ris skal koge i 12 min. Og trække i 12 min.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2024/12/DSC_0338k-56-18-338.jpg)
som man nu mener er passende, dumper dem i det varme vand. Nu skal vandet
bare skælve lige omkring kogepunktet.
Når kødbollerne dukker op til overfladen er de færdige og lægges i et fad/skål
nu varmes saucen godt igennem og hældet over kødbollerne.
Af denne portion bliver der ca. 16 – 18 kødboller,
kan fryses med sauce og boller sammen.
det er tid til servering.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2024/12/DSC_0343k-56-18-343.jpg)
Dagens tallerken, Boller i karry med brune ris, velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar