En anderledes burger, normalt med oksekød, men her med
svinekød, spicy og snasket en lækker burger, der smager
efter mere.
køkkenet kalder
Ingredienser. (4 pers.)
4 stk. burgerboller (evt. Bai Ji Mo- kinesiske burgerboller)
500g svinebryst (stegeflæsk)
1½ stk. løg
3 fed Hvidløg
1 spsk. Ingefær, frisk
3 stk. stjerneanis
3 stk. nelliker
1 stk. kanelstang
3 stk. laurbærblade
½ stk. chili, rød
2 spsk. Soyasauce
1 tsk. Salt og peber
2 stk. tomater
½ tsk. Maizena
1½ spsk. Sirup, mørk
Start med at skære sværen af flæsket, det kan bruges
til flæskesvær, steg det sprødt i ovnen og fyld det i burgeren
til sidst, skær svinebrystet i skiver, gerne tykke skiver flæsk.
læg dem i en gryde.
Hak løg, hvidløg, frisk ingefær og rød chili i mindre stykker,
læg det i gryden med flæsket sammen med stjerne anis
laurbærblade, kanelstang og nelliker, til sidst soya sauce.
Hæld vand i gryden, så det lige dækker det hele og bring det
i kog. Skru herefter ned til lavt blus og lad det simre i ½ – 1 timer,
indtil det er mørt. Skum for eventuelle urenheder, som kommer
op til overfladen i begyndelsen.
Hak tomater, ½ løg og persille fint
og bland det sammen til en salsa.
Når kødet er færdigtilberedt, tages det op af gryden og lægges
til side, si braiseringsvæsken og hæld væsken tilbage i en ren gryde
Skru op på høj varme, tilsæt mørk sirup og kog den meget ind,
gerne til der er ca. ½ dl. Væske tilbage. Smag til løbende, pas
på med salt, da der soya i, men ellers krydr med salt og peber.
når mængden passer med ca. ½ dl. Kan du jævne saucen med
Maizena udrørt i lidt koldt vand. Når saucen er tyk, cremet og
kraftig i smagen, er den klar.
Hak kødet i mindre strimler/tern og vend det sammen med
braiseringssaucen, bland det herefter sammen med salsaen
skær flæskesværen i mindre stykker
og fyld det i burgerbollerne, server straks.
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Rou Jia Mo – Kinesisk burger
Bai Ji Mo – Kinesiske burgerboller
Ingredienser:
200g hvedemel
110 ml. vand
15g gær
1 spsk. Olivenolie
1 tsk. Sukker
½ tsk. Salt
Start med at opløse gæren i vandet og tilsæt olivenolie
og sukker, rør det grundigt sammen.
tilsæt nu hvedemelet, salt og ælt det 6 – 10 min. Enten hvis du har
en røremaskine så brug den. Dejen kan god være
meget tør i det, æltes indtil dejen slipper skålen.
Dejen slås sammen til en kugle
Lad den nu hæve i en skål med film over i en time ved
stuetemperatur. Herefter skal dejen slås ned og foldes sammen
2 gange, lægges tilbage i skålen, tildækkes og hæver yderlige
i 30 min.
deles i 2 halvdele og rulles til 2 tykke pølser, skæres
derefter ud i stykker på ca. 45-50g stykket, som igen rulles til
små bolde.
Rul hver bold ud til en flad runddel ca. 5mm tyk og med en diameter på ca. 10 cm.
smør et tyndt lag olie ud dejen på den ene side, læg et stykke bagepapir på
med kanten til midten af dejen, og fold den sammen om papiret,
så olien er i midten. Skal nu efterhæve en 30 min. i bambusstreameren.
Derefter skal de dampes i en bambusstreameren i ca. 15 min. ved
middelvarme, for hård varme ødelægger dejen så den bliver våd
Når de er færdige, tages de ud af bambusdamperen og køler af
så de kan tørre lidt ud inden du fylder dem
Dagens tallerken, Rou Jia Mo – Kinesisk burger
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar