• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Rou Jia Mo – Kinesisk burger

12. december 2024 by John Frøslev Skriv kommentar

En anderledes burger, normalt med oksekød, men her med
svinekød, spicy og snasket en lækker burger, der smager
efter mere.
køkkenet kalder

Ingredienser. (4 pers.)
4 stk. burgerboller (evt. Bai Ji Mo- kinesiske burgerboller)
500g svinebryst (stegeflæsk)
1½ stk. løg
3 fed Hvidløg
1 spsk. Ingefær, frisk
3 stk. stjerneanis
3 stk. nelliker
1 stk. kanelstang
3 stk. laurbærblade
½ stk. chili, rød
2 spsk. Soyasauce
1 tsk. Salt og peber
2 stk. tomater
½ tsk. Maizena
1½ spsk. Sirup, mørk

Start med at skære sværen af flæsket, det kan bruges

til flæskesvær, steg det sprødt i ovnen og fyld det i burgeren

til sidst, skær svinebrystet i skiver, gerne tykke skiver flæsk.
læg dem i en gryde.

Hak løg, hvidløg, frisk ingefær og rød chili i mindre stykker,

læg det i gryden med flæsket sammen med stjerne anis
laurbærblade, kanelstang og nelliker, til sidst soya sauce.

Hæld vand i gryden, så det lige dækker det hele og bring det
i kog. Skru herefter ned til lavt blus og lad det simre i ½ – 1 timer,
indtil det er mørt. Skum for eventuelle urenheder, som kommer
op til overfladen i begyndelsen.
Hak tomater, ½ løg og persille fint

og bland det sammen til en salsa.

Når kødet er færdigtilberedt, tages det op af gryden og lægges

til side, si braiseringsvæsken og hæld væsken tilbage i en ren gryde

Skru op på høj varme, tilsæt mørk sirup og kog den meget ind,
gerne til der er ca. ½ dl. Væske tilbage. Smag til løbende, pas
på med salt, da der soya i, men ellers krydr med salt og peber.
når mængden passer med ca. ½ dl. Kan du jævne saucen med
Maizena udrørt i lidt koldt vand. Når saucen er tyk, cremet og
kraftig i smagen, er den klar.

Hak kødet i mindre strimler/tern og vend det sammen med

braiseringssaucen, bland det herefter sammen med salsaen
skær flæskesværen i mindre stykker

og fyld det i burgerbollerne, server straks.
det er tid til servering.

Dagens tallerken, Rou Jia Mo – Kinesisk burger

Bai Ji Mo – Kinesiske burgerboller

Ingredienser:
200g hvedemel
110 ml. vand
15g gær
1 spsk. Olivenolie
1 tsk. Sukker
½ tsk. Salt

Start med at opløse gæren i vandet og tilsæt olivenolie

og sukker, rør det grundigt sammen.
tilsæt nu hvedemelet, salt og ælt det 6 – 10 min. Enten hvis du har

en røremaskine så brug den. Dejen kan god være
meget tør i det, æltes indtil dejen slipper skålen.

Dejen slås sammen til en kugle

Lad den nu hæve i en skål med film over i en time ved
stuetemperatur. Herefter skal dejen slås ned og foldes sammen
2 gange, lægges tilbage i skålen, tildækkes og hæver yderlige
i 30 min.

deles i 2 halvdele og rulles til 2 tykke pølser, skæres
derefter ud i stykker på ca. 45-50g stykket, som igen rulles til
små bolde.

Rul hver bold ud til en flad runddel ca. 5mm tyk og med en diameter på ca. 10 cm.

smør et tyndt lag olie ud dejen på den ene side, læg et stykke bagepapir på

med kanten til midten af dejen, og fold den sammen om papiret,
så olien er i midten. Skal nu efterhæve en 30 min. i bambusstreameren.

Derefter skal de dampes i en bambusstreameren i ca. 15 min. ved
middelvarme, for hård varme ødelægger dejen så den bliver våd

Når de er færdige, tages de ud af bambusdamperen og køler af
så de kan tørre lidt ud inden du fylder dem

Dagens tallerken, Rou Jia Mo – Kinesisk burger
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris

Previous Post: « Dådyrgryde med svampe, myseost og tyttebær
Next Post: Aktuelle madplan for uge 51 »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme