• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Fyldt rødspætter med rejer og asparges

9. januar 2016 by John Frøslev 2 kommentarer

I dag svigtede fiskebilen og “nød lærer nøgen kvinde at spinde”.
I supermarkedet kom en pakke frossen fyldte rødspætter i kurven,
noget jeg ellers ikke bryder mig om, jeg vil helst selv lave det fra bunden,
så ved man hvad der er i.  

Trods negativ omtale på de sociale medier, må det komme an på en prøve.
Når man læser anmeldelsen fra producenten, er rødspætterne fanget i
Nordsøen. De tager kritisk stilling til de fangstmetoder, der anvendes til
at fange alle deres rødspætter. Det lyder jo meget godt, men nu må vi
smage på varen.

Ingredienser.:(2 pers)  
1 pk. Fyldte rødspætter
200 g kartofler, små
150 g grønne bønner
½ dl. Olivenolie
1 fed hvidløg, presset
1 tsk. Havsalt
½ tsk. Friskkværnet peber
Desuden skal der bruges.:
2 stk. citronbåde
2 stk. salatblade
1 stk. tomat delt i halve
Start med at lave dressingen

Bland olivenolie, presset hvidløg, salt og peber i en skål  
Kom kartoflerne op i dressingen og rør dem godt rundt  
Læg kartoflerne i et ildfast fad/bradepande

Bag kartoflerne i ca. 30 min på midterste rille i ovnen ved 200 gr.  
Kom bønnerne i en gryde med en god klat smør

Varm op på lav varme  
Følg opskriften på posen  
Varm en pande op til middel varme  
Tilsæt 1 spsk. Smør og 1 spsk. Olie  
Når smør/olie er varm, tilsættes fisken

Steger nu i ca. 6 min. På hver side  
Så der opnås en sprød stegeskorpe  
Læg fisken i et ildfast fad og hæld indholdet fra panden over  
Sæt fadet med fisken i ovnen i de sidste 6 min. af kartoflernes bagetid  

Nu skal der anrettes  
Læg et salatblad på tallerkenen  
Læg fisken ind over salatbladet  
Læg 3 stk. kartofler ved den ene side  
Læg lidt bønner ved den anden side  
Læg en halv tomat, på salatbladet  
Læg citronbåd i bunden af tallerkenen
Der kan evt. laves en kold sauce af 2 – 3 spsk. Creme fraiche,
lidt hakket skalotteløg og 1 – 2 spsk. Fint hakket persille.  
Nu er det tid til servering.

Dagens tallerken, Fyldte rødspætter med rejer og asparges,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John



PS.: fisken er ikke så ringe endda, men indeholder en
ubestemmelig smag på saucen og skulle man lede efter hele rejer,
findes de ikke, da rejerne er hakket i små stykker og efter pakke at
dømme skulle det være en hummersauce, som er meget vanskelig
at smage.

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Fyldte rødspætter med rejer og asparges

Previous Post: « Nakkekoteletter med kål, porrer og champignon
Next Post: Porrer i baconsvøb »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme