• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Nakkekoteletter med kål, porrer og champignon

6. januar 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

Nakkekoteletten er et mørt, saftigt stykke kød, som kan bruges
i mange sammenhæng. I denne ret er det ingen undtagelse mørt
og velsmagende. En hurtig ret at tilberede og tillige med meget sundt.  
Køkkenet kalder.

Ingredienser.:(2 pers)  
2 stk. nakkekoteletter a’ 160 – 180 g
150 g  hvidkål, meget fintskåret
2 stk. tomater, i både
3 – 4 jalapenos eller cornichoner
4 – 5 små kartofler (eller blomkålsbuketter)
200 g champignon, i skiver
2 stk. porrer, i skiver
1 stk løg, stort i tern
1 pk. Bacon
1/4 liter fløde
1 spsk. Smør
1 spsk. olivenolie
Muskatnød,
salt og peber  
Steg koteletterne og krydr med salt og peber

Steg dem i 1 spsk. Smør og 1 spsk. Olivenolie
ca. 3 – 4 min på hver side

Skær løg i tern og bacon i små stykker på tværs af længden  
Champignon og porrer i skiver

Kog kartoflerne møre, de må godt have lidt bid, ca. 12 min.
Steg løg og bacon på en varm pande med lidt olie 4 – 5 min

Tilsæt champignon og porer og steg 5 – 6 min

Tilsæt fløde og krydderier, kog til fløden tykner  

Tilsæt 2 – 3 hakkede jalapenos/cornichoner  
Kog igennem og tilsæt de varme kartofler  
Hak hvidkålen meget fint  

Tilsæt evt. 3 spsk. Dressing til kålen  
Så er det tid til anretning  
Anrettes med champignonstuvning på midtens af tallerken  
Koteletten lægges lidt op af stuvningen  
Hvidkålsalaten toppes op ved siden  
2 tomatbåde lægges ved siden af koteletten  
Samt et lille flutes  
Nu skal der serveres.

Dagens tallerken, Nakkekotelet med porrer/champignon
stuvning og hvidkålsalat, velbekomme.
Mange glade madhilsner
John.

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Nakkekoteletter med kål porrer og champignon

Previous Post: « Gæstemiddag “Nytår 2015”, (90 års fødselsdagen)
Next Post: Fyldt rødspætter med rejer og asparges »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme