• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Grydestegte Skovduer med kartofler, gele og agurkesalat

8. november 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Skovduen er en duefugl i familien af fugle med mere end 300 forskellige
arter fordelt på over 40 slægter. Arterne er udbredt i næsten alle verdensdele.  

Familien regnes nu for at være den eneste i ordenen duefugle,
hvortil man tidligere også henførte sandhøns.  
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(2 pers.)  
2 stk. skovduer eller alm. Duer
En god dusk persille
Salt og peber
5 dl. Hønsebouillon
3 stk. laurbærblade
7-8 stk. enebær
7-8 stk. sort hel peberkorn
1 – 2 spsk. smør
1 – 1½ dl. Fløde
1 – 1½ spsk. Ribsgele
½ – 1 tsk. roquefort ost
1 spsk. Hvedemel til smørbolle
6 – 8 stk. kartofler, mellemstørrelse
Star med at skylle duerne og fyld dem med persille

Krydr med salt og peber, evt. lidt sukker  
Brun duerne i en stegegryde med lidt smør

Tilsæt bouillon og krydderier (laurbærblade, enebær og sort peber)

Steges møre for svag varme  
De er færdige når kødsaften er klar når der stikkes i dem med
en kødnål ca. 50 min.  
Når de er færdigstegte sies stegeskyen  
Tilsæt fløde og kog op til den tykner lidt  
Smages til med salt, peber og ribsgele  
Jævnes lidt med en smørbolle

(1 spsk. Smør rørt sammen med 1 spsk. Mel)  
Tilsæt ½ – 1 tsk. roquefort ost til sovsen

Sovsen kan evt. piftes lidt op med en smule rødvin.  
Serveres med hvide kartofler, sovs, gele og agurkesalat  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Grydestegt skovduer med kartofler, vildtsovs,
ribsgele og agurkesalat, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ Tags: Grydestegte Skovduer med kartofler og agurkesalat

Previous Post: « Rødkåls-slaw med ristede solsikkekerner
Next Post: Stegt filet royale af lange med syltede porrer, rødløg og hollandaisesovs »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme