• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Stegt filet royale af lange med syltede porrer, rødløg og hollandaisesovs

11. november 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Langen er en god spisefisk med hvidt, magert og fast kød, der minder
om torskens. Langen kan derfor nemt erstatte torsken eller andre
torskefisk i forskellige retter.  
Langen kan tilberedes på mange måder, f.eks. steges, koges, dampes
eller grilles.
Køkkenet kalder

Ingredienser: ( 2 pers.)  
3 – 400 g Langefilet
½ pk. Bacon sliced
50 – 75 g Rødløg
¾ dl. Hvidvin
Lidt persille
30 g smør
2 stk. porrer
2 stk. gulerødder
2 buketter Broccoli
2 – 3 spsk. Rugmel
Salt og peber
Olie til stegning
Start med at skære fisken ud i portionsstykker  
Bland mel med salt og peber  
Vend fiskestykkerne i melet  
Steg fisken gylden på panden

Steges kun på den ene side, ”oversiden”  
Når fisken bliver mælkehvid, er den færdig  
Trækkes fra varmen og holdes varm.  
Rens porrerne og skær dem i skiver

Skær gulerødder i stave ca. 6 cm længde  
Broccolien renses og der skæres to pæne buketter  
Kog porrer, gulerødder og broccoli i hvidvinen til den
næsten er kogt helt væk  
Tilsæt smørret og krydr med salt og peber  
Tages op af gryden og holdes varm.  
Pil rødløg og skær det i ringe  
Blancher det i kogende vand ca. 1 – 1½ min.

Skyl løgene i koldt vand  
Hak persillen groft og skær baconen i stimler på tværs  
Steg bacon i en gryde ca. 2 min.

Tilsæt rødløgsskiverne, vend det forsigtigt rundt i gryden ca. 1 min.
Trækkes fra varmen
Klar til anretning.
Hollandaise sovs, 3 per: 
3 stk. æggeblommer
150 g smeltet smør
1 spsk. Citronsaft
Salt og friskkværnet peber
Evt. lidt vand
Smelt smørret, evt. i Micro ovnen  
I en lille gryde/kasserolle kommes æggeblommerne og citronsaft  
Pisk det grundig sammen over svag varme, til det tykner

Trækkes fra varmen og smørret piskes i æggemassen i en tynd stråle
Det hvide i bunden af skålen med det smeltede smør, skal ikke bruges
Blandingen må ikke kommer over 70 gr. så vil den skille,  

kan evt. samles med lidt koldt vand.  
Smag til med salt og peber  
Hældes over i en ren skål, klar til servering.

Dagens tallerken, Stegt filet royale af Lange med syltede porrer,
rødløg og hollandaisesovs, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Stegt filet royale af lange med syltede porrer rødløg og hollandaisesovs

Previous Post: « Grydestegte Skovduer med kartofler, gele og agurkesalat
Next Post: Chicken Tikka Masala med Naanbrød »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme