• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Chicken Tikka Masala med Naanbrød

15. november 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Chicken tikka masala er en indisk eller skotsk ret.  Retten består af
kyllingestykker i en orangebrun sauce. Der er ingen standardopskrift
på retten, men den består ofte af tomat, creme fraiche, knuste nødder,
citronsaft og en del milde krydderier som ingefær og koriander.

Det er det der giver den specielle smag til retten. Det er omstridt hvor
retten stammer fra. Mange mener Indien, men mange mener at i
England ville man have behov for sauce, og spekulerer derfor på at
den er britisk.

England var for øvrigt den første i Europa med indisk mad. Ordet tikka
betyder bidder og ordet masala betyder kryddermix.
Retten indeholder kryddermix.
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(4 pers.)  
500 g kylling uden skin og ben i strimler
1 spsk. Kokosolie
1 tsk. karry
Marinade:
1 dl. Græsk yoghurt
1 spsk. Hvidløg, finthakket
1 spsk. Ingefær, finthakket
2 tsk. garam masala
1 spsk, Farin, brun
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. chilipulver (Chayenne)
2 tsk. groft havsalt
1 stk. citron, saften af ½ citron
Sovs:
200 g Løg, finthakket
2 tsk. hvidløg, finthakket
2 tsk. ingefær, finthakket
2 spsk. Tomatpure, koncentreret
1 tsk. gurkemeje
3 spsk. Mandler, meget finthakket
3 – 4 dl. Vand
3 spsk. Piskefløde
Salt 2 – 3 spsk. olie
Masala-kylling marinade:  
Kom yoghurten i en skål og bland hvidløg, ingefær,

Garam masala, gurkemeje, chilipulver, salt og citronsaft i  
Skær kødet ud i strimler

Bland kødet omhyggeligt med marinaden og lad det marinere

Mindst en time, gerne i køleskab til næste dag, ven det engang imellem
Tag kødet op af marinaden, skrab det godt af for marinade  
Varm en pande med kokosolie, brun kødet af i kokosolien  
Tilsæt 1 tsk. karry og steg med ca. ½ min, må ikke branke  
Tages fra panden og over på en tallerken  
Sovs:

Opvarm olien i en tykbundet gryde  
Skræl løgene og fint/grov hak dem

Sauter løgene i olien til en gylden farve  
Tilsæt hvidløg, ingefær og tomatpuré under omrøring  
Tilsæt gurkemeje og mandler sammen med vand  
Lad retten småkoge i 3 – 4 min

Tilsæt kødet og marinaden til gryden  
Tilsæt fløden, når retter er gennemvarm  
Smag til med salt, hvis sovsen er for tyk, tilsæt lidt mere vand.  
Serveres med kogte Basmatiris eller brune ris og friske korianderblade  
Og er det helt rigtigt, så også med naanbrød og Indisk agurkeraita.  
Det er tid til servering

Dagens tallerken, Chicken Tikka Masala med naanbrød og Basmatiris, velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Naanbrød

(4 stk.)  
1 dl vand, lunken
1 dl. Mælk
25 g gær
1 stk. æg, sammenpisket
1 tsk. sukker
1 dl. Yoghurt, drænet
1 tsk. salt
3 spsk. Olivenolie
450 g mel, prøv dig fem hvad mængden angår
Til pensling:
50 g smør, smeltet
1 – 2 stk. hvidløg, presset
1 – 2 spsk. Jomfru i det grønne (nigella frø)
Start med at lune vandet  
Tilsæt mælk og rør gæren ud i vand/mælk blandingen  
Tilsæt æg, yoghurt, olivenolie, sukker og salt

Sammen med godt halvdelen af melet  
Rør det grundigt sammen og tilsæt lidt efter lidt mere mel  
Dejen skal være glat, smidig og ikke for klistret  
Dejen lægges i en skål og sættes til hævning i ca. 1 time

Del dejen i 4 stykker og form dem som, flade lidt aflange dråber  
Læg dem på en bageplade med papir, lad dem
efterhæve i ca. 15 min

Pensl dem det smeltede smør/hvidløg og nigella frø blandingen

De må godt få et godt klister, det fremhæver smagen  
Bag i en forvarmet ovn ved 230 gr. varmluft i ca. 10 min.  
Traditionel ovn 250gr. i 10 min.  
Tages ud af ovnen og afkøler på en rist   Klar til servering.

Blødt og lækkert naanbrød, lige til at brække et stykke af, velbekomme.

Indisk agurkeraita:
1½ dl. Yoghurt, gerne græsk 10%
½ – 1 stk. agurk i tern
1 tsk. groft havsalt
½ tsk. spidskommen, stødt
Bland yoghurt og agurketern  
Smag til med salt og spidskommen  
Sættes på køl i ca. ½ time før servering

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ Tags: Chicken Tikka Masala med naanbrød

Previous Post: « Stegt filet royale af lange med syltede porrer, rødløg og hollandaisesovs
Next Post: Jægerens kartoffelfad »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme