Denne fantastiske kartoffelret kan bruges som tilbehør til mange
forskellige retter. Er især god til efterårets vildtretter, men kan
sagtens gå alene og uden bacon, er det en fremragende vegetarret.
Pastinakkens lakridssmag sammen med tomaternes brændte sødme
og kartoflens intense fyldige smag efter en tur i ovnen. Krydret med
fedtet fra det ristede bacon gør denne ret fantastisk velsmagende,
og så er den jo både hurtig og nem, at tilberede.
Køkkenet kalder
Ingredienser:(2 pers)
400 g kartofler
3 stk. pastinakker
4 stk. store tomater
200 g bacon
2 – 4 æg
Olivenolie
Salt og peber
Pastinak og kartofler skrælles og skæres i mindre stykker
Tomaterne skæres i skiver
Det hele kommes i en plastpose
Tilsæt en smule olivenolie, friskkværnet peber og salt
Det hele rystes godt sammen så olie fordeler sig på alle ingredienserne
Skær bacon i små tern
Rist terningerne på en tør varm pande.
Fordel nu pastinak, kartoffel, bacon tern og tomatskiver i et ildfast fad
Krydr med salt og peber
Sæt fadet i ovnen og steg ved 200 gr. i ca. 45 min.
På en varm pande spejles 2 – 4 stk. æg
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Jægerens kartoffelfad med spejlæg,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar