Denne salat er en rigtig efterårssalat og som smager usandsynlig godt
Lav lidt rigeligt, den får hurtig ben at gå på.
Kan holde sig i et par dage, når den ikke blandes
Opbevares i køleskab med grøntsager for sig selv og dressingen for sig,
Lige til at blande når man skal bruge den.
Køkkenet kalder
Ingredienser:(4 pers.)
70 g solsikkekerner eller græskarkerner
½ spsk. Olivenolie
Lidt salt
130 g gulerødder
130 g Rødkål
130 g blomkålsbuketter, små
70 g rosiner
Dressing:
1 spsk. Dijon sennep
1 spsk. Honning
4 spsk. Olivenolie
1 spsk. Vand
Salt og peber
Olien varmes på en pande
Solsikkekerner eller græskarkerner ristes for jævn varme
Vendes ofte de skal være gyldenbrune
Tages af panden og køler af
Gulerødder skrællers og skæres i tynde stænger
Rødkålen skæres i fine strimler
Blomkålsbuketterne skæres fri af stokken, ca. 1×1 cm.
Grøntsagerne blandes i en skål sammen med rosiner og
afkølet solsikkekerner
Dressingen:
Kom sennep og honning i en lille skål
Pisk olien i lidt ad gangen
Tilsæt 1 spsk. Koldt vand for at gøre dressingen tyndere
Smag til med salt og peber
Dressingen hældes over salaten og trækker i ca. 30 min.
Det er tid til servering.
Dages tallerken, med Rødkåls- salat, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar