• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Rødkåls-slaw med ristede solsikkekerner

7. november 2017 by John Frøslev 1 kommentar

Denne salat er en rigtig efterårssalat og som smager usandsynlig godt
Lav lidt rigeligt, den får hurtig ben at gå på.
Kan holde sig i et par dage, når den ikke blandes

Opbevares i køleskab med grøntsager for sig selv og dressingen for sig,
Lige til at blande når man skal bruge den.
Køkkenet kalder

Ingredienser:(4 pers.)  
70 g solsikkekerner eller græskarkerner
½ spsk. Olivenolie
Lidt salt
130 g gulerødder
130 g Rødkål
130 g blomkålsbuketter, små
70 g rosiner
Dressing:
1 spsk. Dijon sennep
1 spsk. Honning
4 spsk. Olivenolie
1 spsk. Vand
Salt og peber
Olien varmes på en pande
Solsikkekerner eller græskarkerner ristes for jævn varme

Vendes ofte de skal være gyldenbrune  

Tages af panden og køler af
Gulerødder skrællers og skæres i tynde stænger

Rødkålen skæres i fine strimler
Blomkålsbuketterne skæres fri af stokken, ca. 1×1 cm.
Grøntsagerne blandes i en skål sammen med rosiner og
afkølet solsikkekerner

Dressingen:  
Kom sennep og honning i en lille skål  
Pisk olien i lidt ad gangen  
Tilsæt 1 spsk. Koldt vand for at gøre dressingen tyndere  
Smag til med salt og peber
Dressingen hældes over salaten og trækker i ca. 30 min.  
Det er tid til servering.

Dages tallerken, med Rødkåls- salat, velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Tilbehør Tags: Rødkåls-slaw med ristede solsikkekerner

Previous Post: « Hakkebøf med chorizo,perlespeltotto og basilikum
Next Post: Grydestegte Skovduer med kartofler, gele og agurkesalat »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme