Hakkebøf er en gammel traditionel dansk ret. Den spises med
bløde løg, kartofler og brun sovs. Vi sætter et lille tvist på retten med
Spansk chorizo, som er lavet af groft hakket svinekød, krydret med
røget paprika og salt.
Dertil server vi en tomat perlespeltotto med basilikum og parmesan ost.
Køkkenet kalder.
Ingredienser: (4 pers)
500 g hakket oksekød
1 stk. porrer
2 stk. løg
2 fed hvidløg
3 – 4 stængler timian
2 spsk. Olivenolie
200 g perlebyg
5 dl. Vand/grøntsagsbouillon
1 ds. Hakkede tomater
80 g chorizopølse eller spegepølse
4 stilke. Basilikum
50 g parmesan
Salt og peber
Start med at rense grøntsagerne og hakke dem fint
Snit timian fint i en spsk. Olivenolie steges grøntsagerne i en gryde
Uden at de tager farve
Tilsæt perlespelt og vend det godt sammen
Tilsæt vand/grøntsagsbouillon og de hakkede tomater
Lad det simre i 20 – 40 min, indtil perlespelten er mør
Skær chorizopølsen i små stykker og bland det godt ind i farsen
Form farsen til 4 hakkebøffer, krydr med salt og peber
I en spsk. Olivenolie på panden steges bøfferne
Ca. 3 min. på hver side
Anret hakkebøfferne med tomat perlespeltotto, basilikum og
revet parmesan.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Hakkebøf med chorizo, perlespeltotto
og basilikum, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar