• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kærnemælks-suppe

9. februar 2019 by John Frøslev Skriv kommentar

Er en gammel klassiker, blev som regel brugt som forret med en
efterfølgende kødret, og kan friskes op med sommerens bær f.eks.
rysteribs eller anden marineret frugt, men klassikeren er rosiner
Meget lækker på en lidt kølig efterårsdag, det giver varmen.  
Køkkenet kalder

Ingredienser: (2 – 3 pers.)  
¾ liter kærnemælk
50g hvedemel
80g sukker
1 tsk. citronskal
½ stk. citron, saften heraf
2 tsk. vaniljesukker
2 stk. æggeblommer
2 spsk. Sukker (til piskning af æggeblommer)
50g rosiner/mandler  
Start med at blande mel og sukker i en skål

Hæld melblandingen i en tykbundet gryde

Tilsæt lidt kærnemælk og udrør melblandingen

Tilsæt citronskal, citronsaft, vaniljesukker og resten af kærnemælken

Piskes godt og varmes nu op under kraftig piskning  

Så den ikke skiller, og der skal piskes/røres hele tide  
Efter et kort opkog tilsættes rosiner  
Æggeblommerne piskes luftig med 2 spsk. Sukker  
Vendes i kærnemælks-suppen  
Smages til evt. med mere citron  
Kan serveres med flødeskum af 1 dl. Piskefløde  
Det er tid til servering

Dagens tallerken, Kærnemælks-suppe med rosiner,
Velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Suppe Tags: Kærnemælks-suppe

Previous Post: « Schnitzel Holstein med spejlæg pommes sautés og ærter
Next Post: Éclair lange med lemoncurd og marengs »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme