
Er en gammel klassiker, blev som regel brugt som forret med en
efterfølgende kødret, og kan friskes op med sommerens bær f.eks.
rysteribs eller anden marineret frugt, men klassikeren er rosiner
Meget lækker på en lidt kølig efterårsdag, det giver varmen.
Køkkenet kalder

Ingredienser: (2 – 3 pers.)
¾ liter kærnemælk
50g hvedemel
80g sukker
1 tsk. citronskal
½ stk. citron, saften heraf
2 tsk. vaniljesukker
2 stk. æggeblommer
2 spsk. Sukker (til piskning af æggeblommer)
50g rosiner/mandler
Start med at blande mel og sukker i en skål

Hæld melblandingen i en tykbundet gryde

Tilsæt lidt kærnemælk og udrør melblandingen

Tilsæt citronskal, citronsaft, vaniljesukker og resten af kærnemælken

Piskes godt og varmes nu op under kraftig piskning

Så den ikke skiller, og der skal piskes/røres hele tide
Efter et kort opkog tilsættes rosiner
Æggeblommerne piskes luftig med 2 spsk. Sukker
Vendes i kærnemælks-suppen
Smages til evt. med mere citron
Kan serveres med flødeskum af 1 dl. Piskefløde
Det er tid til servering

Dagens tallerken, Kærnemælks-suppe med rosiner,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar