• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Schnitzel Holstein med spejlæg pommes sautés og ærter

1. februar 2019 by John Frøslev Skriv kommentar

Alle elsker en schnitzel! Som traditionelt er lavet af kalvekød,
men kan også tilberedes af kyllingebryst som er banket lidt fladt.
Schnitzel ” á la Holstein” refererer til Friedrich von Holstein,
som opfandt opskriften i slutningen af det 19. århundrede i Berlin.

Efter skarp stegning af kalvekødstykkerne på traditionel måde
toppede han dem med et stegt æg, salt ansjos og kapers smørsauce.
Køkkenet kalder

Ingredienser: (2 pers.)  
2 stk. schnitzler af kalveinderlår
25g mel
Salt og peber
1 stk. æg
50g rasp
50g smør/olie
400g kartofler, kogte
25g smør/olie
Salt og peber
2 stk. æg
100g ærter
4 stk. ansjosfileter
1 stk. citron
Start med at krydrer melet med salt og peber

Vend schnitzlerne i melblandinge

Dyp dem i sammenpisket æg og vend dem i rasp

Steg schnitzlerne gylden og sprøde i fedtstoffet  
Pommes sautés:
Skær de kogte kartofler i tykke skiver og

Steg dem gyldne i fedtstoffet på panden,

På begge sider og krydr med salt og peber

Steg æggene på panden og varm ærterne i lidt vand med salt  
Server schnitzlerne med spejlæg og ansjosfileter lagt som et
kryds over blommen,

Pommes sautés, ærter og citronbåde  
Klar til servering.

Dagens tallerken, Schnitzel Holstein med spejlæg, pommes
sautés og ærter,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse Tags: Schnitzel Holstein med spejlæg pommes sautés og ærter

Previous Post: « Bornholmsk biksemad
Next Post: Kærnemælks-suppe »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme