• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Bornholmsk biksemad

24. januar 2019 by John Frøslev Skriv kommentar

Røgede sild forbindes typisk med bornholmske silderøgerier,
selv om et røgeri kan behandle de fleste fødevarer, både andre fisk
og kødprodukter som skinke, pølser og flæsk.  

Traditionel røges produkterne for at forlænge holdbarheden, mens
andre røges for smagens skyld. Røgede sild kan bruges til andet end
Sol over Gudhjem, f.eks. biksemad.  
Køkkenet kalder.

Ingredienser: (2 pers.)  
4 stk. røgede sild
3 – 400g kartofler, kogte og kolde
2 stk. løg, skåret i ringe
2 stk. tomater
1 bundt purløg
4 stk. æg
Salt og peber
Olie eller smør til at stege i
Tilbehør:
2 – 4 skiver rugbrød
1 – 2 spejlæg
Rødbeder
Sildene pilles meget omhyggeligt, alle benene skal væk

Sildene tildækkes og sættes til side  
På en pande med god varme, varmes olie/smør

Tilsæt løgringene som steges til de er gyldne  
Kartoflerne skæres i tern og tilsættes til panden

Brases god igennem  
Tomaterne skæres i skiver  
Sild og tomatskiver tilsættes til panden og blandes godt  
Hældes i en skål og holdes varm

På samme pande spejles nu 2 – 4 stk. æg

Purløgene hakkes fint  
Serveres med spejlæg på toppen drysses med lidt hakket purløg  
Dertil et godt stykke rugbrød.  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Bornholmsk biksemad med rødbeder og spejlæg,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Bornholmsk biksemad

Previous Post: « Bollemælk med kanelsukker
Next Post: Schnitzel Holstein med spejlæg pommes sautés og ærter »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme