Røgede sild forbindes typisk med bornholmske silderøgerier,
selv om et røgeri kan behandle de fleste fødevarer, både andre fisk
og kødprodukter som skinke, pølser og flæsk.
Traditionel røges produkterne for at forlænge holdbarheden, mens
andre røges for smagens skyld. Røgede sild kan bruges til andet end
Sol over Gudhjem, f.eks. biksemad.
Køkkenet kalder.
Ingredienser: (2 pers.)
4 stk. røgede sild
3 – 400g kartofler, kogte og kolde
2 stk. løg, skåret i ringe
2 stk. tomater
1 bundt purløg
4 stk. æg
Salt og peber
Olie eller smør til at stege i
Tilbehør:
2 – 4 skiver rugbrød
1 – 2 spejlæg
Rødbeder
Sildene pilles meget omhyggeligt, alle benene skal væk
Sildene tildækkes og sættes til side
På en pande med god varme, varmes olie/smør
Tilsæt løgringene som steges til de er gyldne
Kartoflerne skæres i tern og tilsættes til panden
Brases god igennem
Tomaterne skæres i skiver
Sild og tomatskiver tilsættes til panden og blandes godt
Hældes i en skål og holdes varm
På samme pande spejles nu 2 – 4 stk. æg
Purløgene hakkes fint
Serveres med spejlæg på toppen drysses med lidt hakket purløg
Dertil et godt stykke rugbrød.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Bornholmsk biksemad med rødbeder og spejlæg,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar