• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Bollemælk med kanelsukker

19. januar 2019 by John Frøslev Skriv kommentar

Da Danmark var et landbrugsland fra ca. 1900 til 1950, stammer denne ret.
Retten er for de fleste i dag ukendt, men med en tid med smalhals og et
utal af grødserveringer, var bollemælk en lidt finere ret.  
Kan fint bruges i dag til en ”kødløs” dag, og så smager det jo godt.  
Køkkenet kalder

Ingredienser: (6 pers.)  
100g. smør
125g. hvedemel
2½ dl. Vand
4 stk. æg
½ tsk. salt
1 spsk. Sukker
½ tsk. muskatnød, revet
Skallen af 1 stk. citron
2 liter sødmælk
Kanel og sukker til anretning.
Smør og mel bages op i en gryde

Spædes med kogende vand

Der røres konstant i dejen, indtil den slipper  
Gryden trække af varmen, og dejen afkøles i ca. 10 min.  
Æggene tilsættes et ad gangen

Blomme og hvide piskes let sammen og tilsættes dejen

Sammen med salt, sukker, reven muskatnød og finthakket citronskal
Mælken hældes i en gryde og koger langsomt op under omrøring
(her med den elektriske omrører)

Bollerne formes med en spiseske, koges langsomt i mælken,

Til de bliver faste  

Lægges i en skål med koldt vand, til de skal serveres  
Lægges i en dyb tallerken og den varme mælk hældes over

Drysses med kanel og sukker  
Det er tid til servering

Dagens tallerken, Bollemælk med kanelsukker,
Velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grød Tags: Bollemælk med kanelsukker

Previous Post: « Paté de Champagne fra 1500 tallet
Next Post: Bornholmsk biksemad »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme