
En æld gammel opskrift på postej, var en af middagsretterne som
blev serveret for Kong Christian d.2 som fange på Sønderborg slot i 1532
(kan fryses rå)
Køkkenet kalder

Ingredienser: (12 – 14 pers.)
½ l frisk brødkrumme
1 dl. Fløde
4 fed hvidløg
5 – 6 stk. skalotteløg
300g afkølet svinespæk
300g kyllingelever
500g kalvesmåkød
500g svinekød, evt. nakkekam
2 stk. æg
16g salt
2 tsk. peber, friskkværnet
1 tsk. timian, tørret
1 tsk. allehånde
1 tsk. rosmarin, tørret
1 tsk. ingefær, stødt
½ tsk. Nellike, stødt
1 dl. Cognac
1 dl. Calvados
2 pk. Bacon
4 laurbærblade
Start med at udbløde brødkrummerne i fløden, sæt det til side

Hak hvidløg og skalotteløg fint

Lad det klare i lidt smør på en pande

Hak svinespæk og kyllingelever fint i kødhakkeren

Hak kalv og flæskekød lidt grovere
Bland kød, løg, æg, udblødt brød, krydderier, cognac og
calvados grundigt

I en form lægges først 3-4 stk. laurbærblade og derpå

Fores formen med baconskiver, der skal hænge ud over siden

Fordel farsen i formene og fold baconskiverne op over

Dæk formen med et dobbelt lag folie og sæt den i vandbad
I ovnen, og bag den i ca. 1½ – 1 ¾ time ved 175 gr.
Fjern derpå folien og lad patéen afkøle
Sæt den i køleskabet under pres et døgns tid

Server den i skiver med cornichoner til
Det er tid til servering.

Dagens frokosttallerken, Paté de Champagne med cornichoner,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Kære John
Hvor mange forme bliver der? Det bliver til meget. Frasen vejer over 2kg
Mvh Tine
Kære Tine, der bliver ca. 4 – 5 stk. forme, halver opskriften hvis du ikke har brug for så mange, kan fryses rå.
Mange hilsner
John