
En æld gammel opskrift på postej, var en af middagsretterne som
blev serveret for Kong Christian d.2 som fange på Sønderborg slot i 1532
(kan fryses rå)
Køkkenet kalder

Ingredienser: (12 – 14 pers.)
½ l frisk brødkrumme
1 dl. Fløde
4 fed hvidløg
5 – 6 stk. skalotteløg
300g afkølet svinespæk
300g kyllingelever
500g kalvesmåkød
500g svinekød, evt. nakkekam
2 stk. æg
16g salt
2 tsk. peber, friskkværnet
1 tsk. timian, tørret
1 tsk. allehånde
1 tsk. rosmarin, tørret
1 tsk. ingefær, stødt
½ tsk. Nellike, stødt
1 dl. Cognac
1 dl. Calvados
2 pk. Bacon
4 laurbærblade
Start med at udbløde brødkrummerne i fløden, sæt det til side

Hak hvidløg og skalotteløg fint

Lad det klare i lidt smør på en pande

Hak svinespæk og kyllingelever fint i kødhakkeren

Hak kalv og flæskekød lidt grovere
Bland kød, løg, æg, udblødt brød, krydderier, cognac og
calvados grundigt

I en form lægges først 3-4 stk. laurbærblade og derpå

Fores formen med baconskiver, der skal hænge ud over siden

Fordel farsen i formene og fold baconskiverne op over

Dæk formen med et dobbelt lag folie og sæt den i vandbad
I ovnen, og bag den i ca. 1½ – 1 ¾ time ved 175 gr.
Fjern derpå folien og lad patéen afkøle
Sæt den i køleskabet under pres et døgns tid

Server den i skiver med cornichoner til
Det er tid til servering.

Dagens frokosttallerken, Paté de Champagne med cornichoner,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar