• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Paté de Champagne fra 1500 tallet

11. januar 2019 by John Frøslev 2 kommentarer

En æld gammel opskrift på postej, var en af middagsretterne som
blev serveret for Kong Christian d.2 som fange på Sønderborg slot i 1532
(kan fryses rå)
Køkkenet kalder

Ingredienser: (12 – 14 pers.)  
½ l frisk brødkrumme
1 dl. Fløde
4 fed hvidløg
5 – 6 stk. skalotteløg
300g afkølet svinespæk
300g kyllingelever
500g kalvesmåkød
500g svinekød, evt. nakkekam
2 stk. æg
16g salt
2 tsk. peber, friskkværnet
1 tsk. timian, tørret
1 tsk. allehånde
1 tsk. rosmarin, tørret
1 tsk. ingefær, stødt
½ tsk. Nellike, stødt
1 dl. Cognac
1 dl. Calvados
2 pk. Bacon
4 laurbærblade
Start med at udbløde brødkrummerne i fløden, sæt det til side

Hak hvidløg og skalotteløg fint

Lad det klare i lidt smør på en pande

Hak svinespæk og kyllingelever fint i kødhakkeren

Hak kalv og flæskekød lidt grovere  
Bland kød, løg, æg, udblødt brød, krydderier, cognac og
calvados grundigt

I en form lægges først 3-4 stk. laurbærblade og derpå

Fores formen med baconskiver, der skal hænge ud over siden

Fordel farsen i formene og fold baconskiverne op over  

Dæk formen med et dobbelt lag folie og sæt den i vandbad  
I ovnen, og bag den i ca. 1½ – 1 ¾ time ved 175 gr.  
Fjern derpå folien og lad patéen afkøle  
Sæt den i køleskabet under pres et døgns tid

Server den i skiver med cornichoner til  
Det er tid til servering.

Dagens frokosttallerken, Paté de Champagne med cornichoner,
Velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Diverse Tags: Paté de Champagne fra 1500 tallet

Previous Post: « Pandestegt laksefilet med pastaskruer i cremet dildsauce
Next Post: Bollemælk med kanelsukker »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tine Bidstrup

    9. december 2023 kl. 9:36

    Kære John
    Hvor mange forme bliver der? Det bliver til meget. Frasen vejer over 2kg
    Mvh Tine

    Svar
    • John Frøslev

      11. februar 2024 kl. 9:43

      Kære Tine, der bliver ca. 4 – 5 stk. forme, halver opskriften hvis du ikke har brug for så mange, kan fryses rå.
      Mange hilsner
      John

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme