• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Paté de Champagne fra 1500 tallet

11. januar 2019 by John Frøslev Skriv kommentar

En æld gammel opskrift på postej, var en af middagsretterne som
blev serveret for Kong Christian d.2 som fange på Sønderborg slot i 1532
(kan fryses rå)
Køkkenet kalder

Ingredienser: (12 – 14 pers.)  
½ l frisk brødkrumme
1 dl. Fløde
4 fed hvidløg
5 – 6 stk. skalotteløg
300g afkølet svinespæk
300g kyllingelever
500g kalvesmåkød
500g svinekød, evt. nakkekam
2 stk. æg
16g salt
2 tsk. peber, friskkværnet
1 tsk. timian, tørret
1 tsk. allehånde
1 tsk. rosmarin, tørret
1 tsk. ingefær, stødt
½ tsk. Nellike, stødt
1 dl. Cognac
1 dl. Calvados
2 pk. Bacon
4 laurbærblade
Start med at udbløde brødkrummerne i fløden, sæt det til side

Hak hvidløg og skalotteløg fint

Lad det klare i lidt smør på en pande

Hak svinespæk og kyllingelever fint i kødhakkeren

Hak kalv og flæskekød lidt grovere  
Bland kød, løg, æg, udblødt brød, krydderier, cognac og
calvados grundigt

I en form lægges først 3-4 stk. laurbærblade og derpå

Fores formen med baconskiver, der skal hænge ud over siden

Fordel farsen i formene og fold baconskiverne op over  

Dæk formen med et dobbelt lag folie og sæt den i vandbad  
I ovnen, og bag den i ca. 1½ – 1 ¾ time ved 175 gr.  
Fjern derpå folien og lad patéen afkøle  
Sæt den i køleskabet under pres et døgns tid

Server den i skiver med cornichoner til  
Det er tid til servering.

Dagens frokosttallerken, Paté de Champagne med cornichoner,
Velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Diverse Tags: Paté de Champagne fra 1500 tallet

Previous Post: « Pandestegt laksefilet med pastaskruer i cremet dildsauce
Next Post: Bollemælk med kanelsukker »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme