• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Pandestegt laksefilet med pastaskruer i cremet dildsauce

8. januar 2019 by John Frøslev Skriv kommentar

Laks er en yndet spisefisk i det danske køkken, måske på grund af
prisen, da det efterhånden er en af de billigste fisk vi kan købe i
forretningerne. Der er et utal af måder man kan tilberede sin laks på.

Den gode gammeldags måde med pocheret laks og hollandaise sauce
med hvide pilkartofler, var en meget velkendt ret i 50 – 60erne og
som forret ved større familiefester  
Køkkenet kalder

  Ingredienser: (2 pers.)  
2 stk. laksefilet
200g pastaskruer
2 spsk. Olivenolie
Salt og peber
1½ – 2 dl. Fløde
1 – 1½ dl. Kogevand fra pastaen
½ citron, saften af citronen
1 spsk. Dijonsennep
1 spsk. Kapers
100g bladselleri
½ dl. Hakket dild
Kog pastaen efter anvisningen på posen, så den bliver al dente 
Hæld vandet fra, men gem lidt af kogevandet til saucen
Varm en pande op med olivenolie

Steg laksefileterne på skindsiden i 3 – 4 min.

Vend laksefileterne og steg videre i 3 – 4 min.  
Fjern skinnet før serveringen  
Krydr laksen med salt og peber  
Kom fløde i en tykbundet gryde/kasserolle

Kog op og tilsæt pastavandet sammen med citronsaft og dijonsennep

Vend kogt pasta i saucen sammen med kapers, fintsnittet
bladselleri og dild 
Anret på tallerkener med pastasauce og stegt laks på toppen. 
Serveres med et godt kuvert brød til.

Dagens tallerken, Pandestegt laks med pastaskruer og cremet dildsauce,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Pandestegt laksefilet med pastaskruer i cremet dildsauce

Previous Post: « Forloren Oksefilet med grøntsager og tomatsauce
Next Post: Paté de Champagne fra 1500 tallet »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2022 on the Foodie Pro Theme