Laks er en yndet spisefisk i det danske køkken, måske på grund af
prisen, da det efterhånden er en af de billigste fisk vi kan købe i
forretningerne. Der er et utal af måder man kan tilberede sin laks på.
Den gode gammeldags måde med pocheret laks og hollandaise sauce
med hvide pilkartofler, var en meget velkendt ret i 50 – 60erne og
som forret ved større familiefester
Køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
2 stk. laksefilet
200g pastaskruer
2 spsk. Olivenolie
Salt og peber
1½ – 2 dl. Fløde
1 – 1½ dl. Kogevand fra pastaen
½ citron, saften af citronen
1 spsk. Dijonsennep
1 spsk. Kapers
100g bladselleri
½ dl. Hakket dild
Kog pastaen efter anvisningen på posen, så den bliver al dente
Hæld vandet fra, men gem lidt af kogevandet til saucen
Varm en pande op med olivenolie
Steg laksefileterne på skindsiden i 3 – 4 min.
Vend laksefileterne og steg videre i 3 – 4 min.
Fjern skinnet før serveringen
Krydr laksen med salt og peber
Kom fløde i en tykbundet gryde/kasserolle
Kog op og tilsæt pastavandet sammen med citronsaft og dijonsennep
Vend kogt pasta i saucen sammen med kapers, fintsnittet
bladselleri og dild
Anret på tallerkener med pastasauce og stegt laks på toppen.
Serveres med et godt kuvert brød til.
Dagens tallerken, Pandestegt laks med pastaskruer og cremet dildsauce,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar