• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Éclair lange med lemoncurd og marengs

9. februar 2019 by John Frøslev Skriv kommentar

Éclair er en aflang bagværk lavet af vandbakkelsesdej fyldt med creme
og toppet med glasur. Dejen, som er den samme man bruger til
profiterole, er typisk formet i en aflang form med sprøjtepose med en
stor stjernetylle, og bagt indtil den er sprød og hul indeni.  
Køkkenet kalder

Ingredienser: ( 10 stk.)  
2 stk. æg
100g hvedemel
1 knv. Salt
70g smør
1,6 dl. Vand
1 gl. lemoncurd
52g past. Æggehvide
60g sukker
1 spsk. flormelis
Start med at varme vand, smør og salt op til kogepunktet

Træk gryden fra varmen, tilsæt alt melet på en gang  
Rør dejen sammen med en træske/melaminske  
Sæt gryden tilbage på middel varme  
Rør konstant i gryden med træskeen/melaminskeen

Rør i ca. 2 min. til dejen samler sig og slipper siderne  
Hæld dejen i en skål og pisk med el-piskeren i ca. 1 min.

Tilsæt 1 æg, og forsæt med at piske  
Tilsæt det sidste æg af flere gange

Stop med at piske, når der dannes bløde toppe  
Og dejen nemt deler sig, når du løfter piskeriset  
Fyld dejen i en sprøjtepose med stjernetylle 13 mm  
Tænd ovnen på 230 gr.

Sprøjt dejen ud i en lang pølse på ca. 12 – 14 cm.  
Dyp en finger i vand og tryk afslutningen ind så den skjules  
Sigt et tyndt lag flormelis over hver eclair

Bag dem i ovnen i 5 min. og skrue ned til 180gr.  
Bag videre i ca. 25 – 30 min. til de er gyldne  
Sluk herefter ovnen, og sæt ovnlågen på klem i 15 min.
Køl kagerne af på en bagerist, inden de fyldes med creme.  
Marengs: 
Pisk æggehviderne med el-piskeren, til der dannes bobler  
Tilsæt 1 spsk. Sukker ad gangen under piskning

Fortsæt med at piske, til marengsen bliver tyk og danner faste toppe  
Hæld marengsen i en sprøjtepose med stjernetylle  
Prik 3 huller i bunden af hver éclair  
Hæld lemoncurd i en sprøjtepose med en lille rund tylle

Sprøjt lemoncurd i hullerne, så kagerne fyldes  
Sprøjt små marengstoppe oven på hver eclair

Brænd marengsen med gasbrænderen  
Pynt evt. med citronmelisse og citronskal.  
Klar til servering.

Dagens kage, Éclair med lemoncurd og marengs og en god kop
kaffe, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Dessert Tags: Éclair lange med lemoncurd og marengs

Previous Post: « Kærnemælks-suppe
Next Post: Spinattærte med røget makrel »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme