Éclair er en aflang bagværk lavet af vandbakkelsesdej fyldt med creme
og toppet med glasur. Dejen, som er den samme man bruger til
profiterole, er typisk formet i en aflang form med sprøjtepose med en
stor stjernetylle, og bagt indtil den er sprød og hul indeni.
Køkkenet kalder
Ingredienser: ( 10 stk.)
2 stk. æg
100g hvedemel
1 knv. Salt
70g smør
1,6 dl. Vand
1 gl. lemoncurd
52g past. Æggehvide
60g sukker
1 spsk. flormelis
Start med at varme vand, smør og salt op til kogepunktet
Træk gryden fra varmen, tilsæt alt melet på en gang
Rør dejen sammen med en træske/melaminske
Sæt gryden tilbage på middel varme
Rør konstant i gryden med træskeen/melaminskeen
Rør i ca. 2 min. til dejen samler sig og slipper siderne
Hæld dejen i en skål og pisk med el-piskeren i ca. 1 min.
Tilsæt 1 æg, og forsæt med at piske
Tilsæt det sidste æg af flere gange
Stop med at piske, når der dannes bløde toppe
Og dejen nemt deler sig, når du løfter piskeriset
Fyld dejen i en sprøjtepose med stjernetylle 13 mm
Tænd ovnen på 230 gr.
Sprøjt dejen ud i en lang pølse på ca. 12 – 14 cm.
Dyp en finger i vand og tryk afslutningen ind så den skjules
Sigt et tyndt lag flormelis over hver eclair
Bag dem i ovnen i 5 min. og skrue ned til 180gr.
Bag videre i ca. 25 – 30 min. til de er gyldne
Sluk herefter ovnen, og sæt ovnlågen på klem i 15 min.
Køl kagerne af på en bagerist, inden de fyldes med creme.
Marengs:
Pisk æggehviderne med el-piskeren, til der dannes bobler
Tilsæt 1 spsk. Sukker ad gangen under piskning
Fortsæt med at piske, til marengsen bliver tyk og danner faste toppe
Hæld marengsen i en sprøjtepose med stjernetylle
Prik 3 huller i bunden af hver éclair
Hæld lemoncurd i en sprøjtepose med en lille rund tylle
Sprøjt lemoncurd i hullerne, så kagerne fyldes
Sprøjt små marengstoppe oven på hver eclair
Brænd marengsen med gasbrænderen
Pynt evt. med citronmelisse og citronskal.
Klar til servering.
Dagens kage, Éclair med lemoncurd og marengs og en god kop
kaffe, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar