• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Hotelkylling med grøntsager

17. februar 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

Nu skal vi en tur i det Franske køkken og tilberede denne velsmagende
Franske ret med kyllinger. Kyllingekød har erstattet oksekød som det
mest populære kød til madlavning,  

Og ikke uden grund, magert, velsmagende og overkommeligt i pris.  
Jeg laver den efter sous vide metoden, men opskriften er også med
den almindelige metode.
Vi går til den.

Ingredienser.:( 2 pers)  
2 – 4 stk. kyllingebryster med skind
200 – 350 g pølsekød, krydret
4 spsk. Smør, smeltet
225 g champignon, vilde skåret i skiver
3 spsk. Mel
3½ dl. Kalvekødsbouillon
1 dl. Hvidvin eller æblemost
½ tsk. Paprika, ungarnsk
1/4 tsk. Salt
1/4 tsk. Peber, hvid
1/4 tsk. Basilikum
1 stk. porrer
50 g karotter
200 g små kartofler
Lidt rød peber
Forvarm ovnen til 180 gr alm. Ovn  
Skær brysterne af kyllingen

Stik forsigtig en kniv under kyllingeskindet og løft  
Stop lige store dele pølsekød ind mellem bryste og skind  
Pensl med smør

(læg kyllingebrystet i en plastpose med lidt smør, salt og peber, vaccumer
posen Læg posen i sous videren ved 61 gr. I 1 time)

Læg kyllingebrystet i et ildfast fad og steg i 15 min.  
Krydr med salt og peber
Smelt det resterende smør  
Skyld og orden grøntsagerne  
Skær dem ud i mundrette stykker  
(Læg dem i vaccumposer med lidt smør og salt Vaccumer poserne

Læg dem i sous videren ved 84 gr. I 1 time.)  
Damp grøntsagerne eller kog dem

Sauter champignonerne  
Øs champignonerne over kyllingebrystet og steg i endnu 15 min.

Smelt smør i en lille gryde og tilsæt mel  
Kog over svag varme i 5 min.  
Tilsæt bouillon, vin og krydderier  
Småkoger i 5 min  
Hæld blandingen over kyllingebrystet og steg i endnu 10 min.  

Anretning læg kyllingebrystet på tallerken  

Hæld champignonsovsen ovenpå  
Server med dampede grøntsager.

Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Hotelkylling med grøntsager,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ Tags: Hotelkylling med grøntsager

Previous Post: « Pølsebrød og kogning af pølser
Next Post: Hvidvinsdampet pighvar med grøntsager og selleriremoulade sovs »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme