Når man ikke tager ud for at fiske, kan man jo nyde smagen af fisk.
Havets konge er landet i mit køkken. Pighvarren som er en venstrevendt
“cirkelrund” fladfisk med pigge på ryggen.
De største pighvar bliver 90-100 cm. Pighvar lever på sandet bund,
langs kysterne i hele Europa, og kan findes på dybder ned til 80 meter.
Pighvarren er en aktiv rovfisk, der som fuldvoksen, hovedsageligt lever
af andre fisk.
Hvidt og fast delikat kød som bl.a. dampes og er en yndet spise af mange.
Vi stiller fiskestangen i hjørnet og går i køkkenet.
Ingredienser.:(2 pers)
1 stk. pighvar ca. 7 – 800 g
1 dusk persille
50 g smør
1 stk. citron
2 dl. Hvidvin, tør
1 dl. Vand
Salt og peber
3 stk. gulerødder
1 stk. broccoli
1 stk. squash
4 – 6 stk. kartofler
Kog kartoflerne møre i let saltet vand ca. 20 min
Start med at skylle pighvarren og gnid den med salt
Saltes i ca. 20 – 30 min.
Skyl saltet af og klip finnerne af
Smør en bradepande med lidt af smørret
Drys lidt groft salt i bunden af bradepanden (så hænger fisken ikke i
bunden) Læg lidt persille i fisken og resten i bradepanden
Skær et snit i fiskens overside på langs med rygbenet
Skær grøntsagerne ud i mundrette stykker
Læg fisken i bradepanden med oversiden opad
Pres lidt af citronen og hæld saften over fisken
Tilsæt hvidvin og vand
Læg grøntsagerne rundt om fisken i bradepanden
Læg et par smørklatter på fisken
Læg folie over fadet og sæt fadet i ovnen ved 200 gr i 50 – 60 min.
Inden servering fjernes skindet fra fiskens overside.
Ved servering tag pæne stykker af fisken, meget forsigtigt
Anret på tallerken.
Selleriremoulade.:
2 – 3 spsk. Mayonnaise
2 – 3 tsk. Karry, ristet
2 tsk. Honning, flydende
1 tsk. dijonsennep
150 g knoldselleri, revet
2 stk. gulerødder, revet
1 fed hvidløg, revet
1 stk. løg, fint hakket
2½ dl. Piskefløde
Ca. 1 spsk. Citronsaft
De revede og hakkede grøntsager blandes i en skål
Tilsæt mayonnaisen og bland godt
Varm en pande op til god varme
Rist karryen let på den varme pande
Smag grøntsagerne til sennep, honning, karry, citronsaft og salt
Hæld det hele op i en lille gryde
Tilsæt fløden og små kog til grøntsagerne er møre
Og remouladen tykner
Lav gerne lidt rigeligt, og frys ned, så har du altid en velsmagende
remouladesovs. (kan også serveres med hollandaisesauce)
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Hvidvinsdampet pighvar med grøntsager og
selleriremoulade sovs,Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar