• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Hvidvinsdampet pighvar med grøntsager og selleriremoulade sovs

20. februar 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

Når man ikke tager ud for at fiske, kan man jo nyde smagen af fisk.  
Havets konge er landet i mit køkken. Pighvarren som er en venstrevendt
“cirkelrund” fladfisk med pigge på ryggen.  

De største pighvar bliver 90-100 cm. Pighvar lever på sandet bund,
langs kysterne i hele Europa, og kan findes på dybder ned til 80 meter.
Pighvarren er en aktiv rovfisk, der som fuldvoksen, hovedsageligt lever
af andre fisk.  
Hvidt og fast delikat kød som bl.a. dampes og er en yndet spise af mange.
Vi stiller fiskestangen i hjørnet og går i køkkenet.

Ingredienser.:(2 pers)  
1 stk. pighvar ca. 7 – 800 g
1 dusk persille
50 g smør
1 stk. citron
2 dl. Hvidvin, tør
1 dl. Vand
Salt og peber
3 stk. gulerødder
1 stk. broccoli
1 stk. squash
4 – 6 stk. kartofler  
Kog kartoflerne møre i let saltet vand ca. 20 min   
Start med at skylle pighvarren og gnid den med salt  
Saltes i ca. 20 – 30 min.  
Skyl saltet af og klip finnerne af

Smør en bradepande med lidt af smørret

Drys lidt groft salt i bunden af bradepanden (så hænger fisken ikke i
bunden) Læg lidt persille i fisken og resten i bradepanden  
Skær et snit i fiskens overside på langs med rygbenet  
Skær grøntsagerne ud i mundrette stykker

Læg fisken i bradepanden med oversiden  opad  
Pres lidt af citronen og hæld saften over fisken  
Tilsæt hvidvin og vand  
Læg grøntsagerne rundt om fisken i bradepanden

Læg et par smørklatter på fisken
Læg folie over fadet og sæt fadet i ovnen ved 200 gr i 50 – 60 min.

Inden servering fjernes skindet fra fiskens overside.

Ved servering tag pæne stykker af fisken, meget forsigtigt  
Anret på tallerken.
Selleriremoulade.:
2 – 3 spsk. Mayonnaise
2 – 3 tsk. Karry, ristet
2 tsk. Honning, flydende
1 tsk. dijonsennep
150 g knoldselleri, revet
2 stk. gulerødder, revet
1 fed hvidløg, revet
1 stk. løg, fint hakket
2½ dl. Piskefløde
Ca. 1 spsk. Citronsaft
De revede og hakkede grøntsager blandes i en skål

Tilsæt mayonnaisen og bland godt  
Varm en pande op til god varme  
Rist karryen let på den varme pande

Smag grøntsagerne til sennep, honning, karry, citronsaft og salt

Hæld det hele op i en lille gryde  
Tilsæt fløden og små kog til grøntsagerne er møre

Og remouladen tykner  
Lav gerne lidt rigeligt, og frys ned, så har du altid en velsmagende
remouladesovs. (kan også serveres med hollandaisesauce)
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Hvidvinsdampet pighvar med grøntsager og
selleriremoulade sovs,Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Hvidvinsdampet pighvar med grøntsager

Previous Post: « Hotelkylling med grøntsager
Next Post: Majspandekager med kødfyld og ost »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme