• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Om mig

Hvidvinsdampet pighvar med grøntsager og selleriremoulade sovs

20. februar 2016 by John Frøslev Leave a Comment

 

Når man ikke tager ud for at fiske, kan man jo nyde smagen af fisk.
 
Havets konge er landet i mit køkken. Pighvarren som er
en venstrevendt “cirkelrund” fladfisk med pigge på ryggen.
 
De største pighvar bliver 90-100 cm. Pighvar lever på
sandet bund, langs kysterne i hele Europa,
men kan findes på dybder ned til 80 meter.
 
Pighvarren er en aktiv rovfisk, der som fuldvoksen, hovedsageligt
lever af andre fisk.
 
Hvidt og fast delikat kød som bl.a. dampes og er en
yndet spise af mange.
 
Vi stiller fiskestangen i hjørnet og går i køkkenet.
 
 
Ingredienser.:(2 pers)
 
1 stk. pighvar ca. 7 – 800 g
1 dusk persille
50 g smør
1 stk. citron
2 dl. Hvidvin, tør
1 dl. Vand
Salt og peber
3 stk. gulerødder
1 stk. broccoli
1 stk. squash
4 – 6 stk. kartofler
 
Kog kartoflerne møre i let saltet vand ca. 20 min
  
Start med at skylle pighvarren og gnid den med salt
 
Saltes i ca. 20 – 30 min.
 
Skyl saltet af og klip finnerne af
 
 
 
Smør en bradepande med lidt af smørret
 
 
Drys lidt groft salt i bunden af bradepanden
 
(så hænger fisken ikke i bunden)
 
Læg lidt persille i fisken og resten i bradepanden
 
Skær et snit i fiskens overside på langs med rygbenet
 
Skær grøntsagerne ud i mundrette stykker
 
 
 
Læg fisken i bradepanden med oversiden  opad
 
Pres lidt af citronen og hæld saften over fisken
 
Tilsæt hvidvin og vand
 
Læg grøntsagerne rundt om fisken i bradepanden
 
 
Læg et par smørklatter på fisken
Læg folie over fadet og sæt fadet i ovnen ved 200 gr
i 50 – 60 min.
 
 
 
 
Inden servering fjernes skindet fra fiskens overside.
 
 
Ved servering tag pæne stykker af fisken, meget forsigtigt
 
Anret på tallerken.
Selleriremoulade.:
2 – 3 spsk. Mayonnaise
2 – 3 tsk. Karry, ristet
2 tsk. Honning, flydende
1 tsk. dijonsennep
150 g knoldselleri, revet
2 stk. gulerødder, revet
1 fed hvidløg, revet
1 stk. løg, fint hakket
2½ dl. Piskefløde
Ca. 1 spsk.
Citronsaft
De revede og hakkede grøntsager blandes i en skål
 
 
Tilsæt mayonnaisen og bland godt
 
Varm en pande op til god varme
 
Rist karryen let på den varme pande
 
 
Smag grøntsagerne til sennep, honning, karry, citronsaft og salt
 
 
Hæld det hele op i en lille gryde
 
Tilsæt fløden og små kog til grøntsagerne er møre
 
 
Og remouladen tykner
 
Lav gerne lidt rigeligt, og frys ned, så har du altid
en velsmagende remouladesovs.
 
(kan også serveres med hollandaisesauce)
 
Så er det tid til servering.
 
 
Dagens tallerken,
Hvidvinsdampet pighvar med grøntsager og selleriremoulade sovs,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Print opskrift

Filed Under: Fisk Tagged With: Hvidvinsdampet pighvar med grøntsager

Previous Post: « Hotelkylling med grøntsager
Next Post: Majspandekager med kødfyld og ost »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2019 on the Foodie Pro Theme