• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Majspandekager med kødfyld og ost

22. februar 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

Turen er kommet til Ukraine, kunne også være Mexico,
hvor vi kigger på pandekagen. I køkkenet tilbereder vi pandekager
med kødfyld, pandekager er en flad kage eller brød, der tilberedes
på en pande og hovedsageligt består af mel, mælk og æg.

I Danmark forbindes ordet pandekager hovedsageligt med
den type pandekager, som spises til dessert, med is, syltetøj
og sukker.
Tirsdag efter fastelavn afholdes pandekagedag. En gammel
kristen tradition, som også går under navnet hvide tirsdag.

Man er begyndt at fejre denne dag siden 2006, som er importeret
fra de engelsktalende lande. Med direkte import fra Ukraine eller
Mexico har vi madpandekagen, som spise med kødfyld, majs og
andre grønsager samt tomatsauce.  

Vi går til den.

Ingredienser.:( 8 stk.)
100 g hvedemel
100 g majsmel
3 – 3½ dl mælk
3 stk. æg
½ tsk. Salt
35 g mør, smeltet
Bland hvedemel og majsmel  
Pisk mælken i melblandingen

Tilsæt salt og æg  
Smelt smørret, lad det køle lidt af

Tilsæt det til dej blandingen  
Sæt en pande over varmen (Det er ikke nødvendigt med fedtstof
på panden, da der er smør i dejen)  
Bag pandekagerne lysebrune på begge sider

Læg dem på en tallerken og stil til side
Fyld.:
Ingredienser.:
2 stk. løg
20 g smør/olie
200 g hakket oksekød
1½ dl. Tomatpuré
½ tsk. Cayennepeber
Salt og peber
50 g hvidkål, fint skåret
50 g champignon, hakket
1 stk. porrer, fint skåret i ringe
1 spsk. Østersovs
2 tsk. Fiskesovs
1 spsk. Soya
100 g bønnespirer
Lidt revet parmesan ost
Løgene hakkes fint

Sauteres klare i en fedtstof på en pande  
Tilsæt oksekød og steg yderlige nogle minutter
Tilsæt tomatpuré og krydderier
Tilsæt det fintskåret hvidkål, champignon og porrer

Lad det nu simre i 10 – 15 min.
Derefter køles det lidt af. Tag en pandekage
Læg 2 – 3 spsk. Fyld på den ene halvdel af pandekagen

Drys lidt bønnespirer over fyldet
Rul nu pandekagen stramt sammen

Læg dem i en bradepande beklædt med bagepapir

Smør pandekagerne med lidt smeltet smør på toppen
Riv parmesan ost over pandekagerne

Tænd ovnen på 225 gr
Sæt bradepanden med pandekagerne i ovnen i 20 – 30 min.

Server straks og gerne med ratatouille til, som har været i ovnen
Sammen med pandekagerne i 15 min

Så er det tid til servering.

Dages tallerken, Majspandekager med kødfyld, ost og ratatouille,
velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse Tags: Majspandekager med kødfyld ost og ratatouille

Previous Post: « Hvidvinsdampet pighvar med grøntsager og selleriremoulade sovs
Next Post: Russiske Kyllingkoteletter »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 on the Foodie Pro Theme