• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Pølsebrød og kogning af pølser

16. februar 2016 by John Frøslev 3 kommentarer

I dag skal det være lidt nemt og hurtigt, så menuen er Hotdog med det hele.
En typisk dansk hotdog findes i to hoved varianter, en almindelig hotdog,
og en ristet hotdog.  

I begge tilfælde anvendes en wienerpølse. Den mest iøjnefaldende forskel
på de to, er farven på pølsen. I en almindelig hotdog, bruges en kogt rød
wienerpølse af svinekød, men der i en ristet hotdog, bruges en brun/ufarvet
ristet wienerpølse, også af svinekød.
Vi går i bageriet.

Pølsebrød (Hotdogbrød)

Ingredienser.:(ca.10 stk.)  
25 g gær
1 spsk. Olie
½ tsk. Salt
2½ – 3 dl. Vand
225 g hvedemel
225 g Italiensk Tipo 00
Smulder gæren i et dejfad  
Varm vandet op til håndvarmt ca. 37 gr.

Rør gæren ud i lidt af vandet  
Tilsæt resten af vandet samt salt og mel

Ælt dejen grundigt og lad den hvile i dejfadet i 10 min  
Drys lidt mel på bordet og hæld dejen ud på bordet  
Ælt den i nogle minutter  
Form dejen til glatte, ovale boller ca. 70 g pr. bolle  
Hæver nogle minutter på bagebordet  
Sæt brødene på en bageplade med bagepapir

Dæk med bagepapir og skal nu hæve til dobbelt størrelse  
Bages midt i ovnen i ca. 8 – 12 min. 225 gr

Tages ud og køler af på en bagerist

Er nu klar til at modtage pølsen.
Kogning af pølser Ingredienser.:
Vand –
2-3 terninger oksebouillon –
lidt eddike (låget fra eddikeflasken) –
lidt salt –
1 løg med skal
Vandet varmes op til 78 grader
Koges i ½ time
Sæt  ca. 2 liter vand over varmen

Tilsæt 1stk. løg med skal, men uden jord  
Tilsæt  2 – 3 oksebouillonterninger i vandet  
Tilsæt lidt eddike og salt  
Når vandet har nået 78 gr.
Lægges pølserne i vandet

Hold temperaturen på de 78 gr.  
Pølserne skal være ca. ½ time i det varme vand.  
Klar til servering.

Dagens tallerken, Hotdog med det hele og hjembagt brød,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk Tags: Pølsebrød og kogning af pølser

Previous Post: « Boston Beuf
Next Post: Hotelkylling med grøntsager »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme