• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Boston Beuf

14. februar 2016 by John Frøslev 2 kommentarer

I dag rejser vi en tur til Boston, som er hovedstad i den
amerikanske delstat Massachusetts, og den største by i hele
New England – området.
Om det så er byen der har givet navn til retten Boston Beuf
skal være usagt, men udskæringen fra den øverste del af oksefileten,
kaldes boston beuf.

Grand Prix middagen består i dag af Boston Beuf med et
godt glas rødvin til, og samtidigt stifter vi bekendtskab
med den molekylær gastronomi, hvor grøntsagerne
bliver tilbered i Sous Videren.

Sagt på jævnt dansk betyder det, tilberedt i varmt vand
uden at komme i kontakt med vandet.
Det kræver dog lidt udstyr, en sous vide og en vaccumpakker.
Vi går til den.

Ingredienser.:(2 pers)
2 skiver Oksefilet eller oksemørbrad
50 g smør
2 – 3 stk. løg, i skiver
2 stk. spejlæg
4 stk. benfri sild
6 stk. kartofler eller 300 g pomfritter
Skysauce
1 tsk .Engelsk sovs
1 spsk. HP sovs
1 spsk. Østers sovs (Oyster Sauce)
1 – 1½ dl. vand
4 stk. gulerødder
1 stk. porrer

Start med at ordne grøntsagerne
Skyld og skræl gulerødderne
Skær top og bund af
Skyld og skær bunden af porren
Del porren i ca. 2 lige store stykker (lav en suppevisk af toppen)
Læg grøntsagerne i en plastpose
Skær nogle tynde skiver smør som lægges i posen
Drys med lidt salt
Vaccumer posen.  

Sæt sous videren til at varme vandet op til 84 gr

(grøntsagerne kan også dampes, koges eller steges møre,
men fordelen ved sous vide metoden er at, du skal ikke gå og
være nevøs for, at de får for meget. Når temperaturen er
stillet til 84 gr så får de hverken mere eller mindre om de så
ligger i vandet 2 eller 3 timer, så er de perfekt tilberedt med
lidt bid, al saft og kraft i grøntsagen.)

Posen med grøntsagerne lægges i sous vide og stilles til 1 time.
Kødet steges på en grillrist eller grillpande

Skræl løgene og skær dem i skiver

Brun dem på en pande ved god varme

Kog panden af med 1 – 1½ dl. Vand  
Tilsæt 1 tsk. Engelsk sovs,
1 spsk HP sovs,
1 spsk. Øster sovs
Smag til med salt og peber.
Kartofler koges møre i let saltet vand, eller
Pomfritter varmes i fritøsen eller i oven til de er sprøde
Steg på panden 2 stk. æg til spejlæg

Fordel løgene på bøffen, med et spejlæg på toppen og læg,
 2 stk. benfri sild på spejlægget
serveres med kartofler eller pomfritter og skysauce til.
Grøntsagerne tages ud af posen, fordeles på tallerkerne
Så er det tid til serveringen.

Dagens tallerken, Boston beuf med sprøde grøntsager,
velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse Tags: Boston Beuf med sprøde grøntsager

Previous Post: « Skindstegt Sandart med salviekartofler og grillede grøntsager
Next Post: Pølsebrød og kogning af pølser »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme