• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Skindstegt Sandart med salviekartofler og grillede grøntsager

11. februar 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

 

Så lykkedes endnu engang, at få fat i et stykke sandartfilét.
 
Som sagt så er sandarten en yndet spisefisk, og det forstår
man når den har været på middagsbordet, en fast og
smagsfuld fisk og som er i familie med aborrefamilien.
 
Vi skal til den.
 
 
Ingredienser.:(2 pers)
 
300 g sandartfilet
200 g kartofler, små med skræl
2 tsk. Salvie, tørret eller 5 stk. salvieblade
100 g portobello svampe
100 g squash
100 g mini karotter
1 stk. fennikel
1 stk. rød peber
1 fed hvidløg
3 – 4 spsk. Olivenolie
Salt og peber
1 stk. citron
Start med at skrubbe kartoflerne godt
 
 
Læg dem i et ildfast fad eller bradepande
 
Dryp med lidt olivenolie
 
Drys salvie, salt og peber henover kartoflerne
 
 
Vend dem godt rundt og bag kartoflerne
 
I ovnen ved 200 gr i ca. 30 – 40 min til kartoflerne er møre
Børst svampene fri for evt. urenheder, fjer stokken
 
Skær hatten i tykke skiver
 
Skær ligeledes squashen i skiver
 
 
peberfrugten i brede både
 
hak hvidløgsfeddet fint og rør det med 2 spsk. Olie, salt og peber
 
 
bland grøntsagerne med olie
 
grill dem hårdt og møre på en meget varm grillpande
eller under ovn grillen
 
 
Læg dem i et fad og hold dem varme
Skrab fisken fri for skæl, hvis ikke fiskehandleren har gjort det
 
Krydr fisken med et godt drys salt i ca. 20 min.
 
 
Skyl fisken under den kolde hane, fri for salt
 
Dup fileten tør med køkkenrulle
 
Skær fileten ud i 4 – 5 ensartede stykker
 
Skær halestykket lidt længere end de andre
 
Læg et snit næsten midt på halestykket og buk den
tynde ende ind under.
 
 
Varm en pande op til god varme
 
Tilsæt lidt olie/smør
 
Læg fiskestykkerne med skinsiden nedad
 
 
Skru ned for varmen til moderat varme
 
Tryk med en paletkniv fiskestykkerne ned mod panden
 
Så hele skinsiden rører panden ca. ½ min
 
Lad fisken stege til kødet er mælkehvidt
 
Træk panden fra varmen og vend fisken
 
 
Lad fisken ligge på eftervarmen i 2 – 3 min
 
Tages af panden og servers med det samme
 
Stænk med lidt citronsaft, over fisken lige inden servering
 
Server med hollandaise.
 
3 æggeblommer
½ – 1 dl. Hvidvin
150 g smør, smeltet
Salt og peber
Smelt smørret i en lille gryde
 
Pisk æggeblommerne med hvidvin i en lille gryde på
meget lidt varme
 
Evt. et vandbad
 
Pisk æggemassen til den tykner, træk den fra varmen
 
Tilsæt det smeltede smør lidt ad gangen og pisk
 
 
Hæld i en sovseskål, smag til med salt, peber og citron.
 
Så er det tid til servering.
 
Dagens tallerken,
Skindstegt sandart med salviekartofler, grillet grøntsager og hollandaise sovs.
Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Skindstegt sandart med salviekartofler grillet grøntsager og hollandaisesovs

Previous Post: « Fastelavns boller (vandbakkelser med creme og flødeskum)
Next Post: Boston Beuf »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 on the Foodie Pro Theme