• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Fastelavns boller (vandbakkelser med creme og flødeskum)

9. februar 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

Nu er det fastelavn og så må der nogle fastelavnsboller på menuen.
Denne her er en rigtig fed cremet en, meget lækker bolle lavet af
vandbakkelse og ikke så bestandig som en gærbolle som man ellers
forbinder en fastelavnsbolle med.  

Der er ikke mange opskrifter på fastelavnsboller lavet af vandbakkelser.
Men der er en næsten identisk opskrift på lykkesmad, så der er et valg
mellem to fastelavnsboller af vandbakkelser
Der er bare det, at man får lavet for lidt, de fordufter som dug for solen.  
Vi går i bageriet.

Ingredienser.:( ca. 8 stk.)  
1½ dl. Vand
50 g smør
2 stk. æg
100 g Mel
1/4 tsk. Bagepulver
1/4 tsk. Salt
2 tsk. Sukker
2 tsk. Vaniljesukker
Start med at tænde ovnen på 200 gr  
Bland mel, sukker, vaniljesukker, salt og bagepulver i en lille skål

Pisk æggene i en skål
Kog vand og smør i en gryde ved god varme

Tilsæt melblandingen til vand/smør gryden  
Pisk godt i blandingen til dejen slipper bunden

Køl dejen ned, før du tilsætter æggene  
Tilsæt de piskede æg lidt af gangen
Dejen skal være glat og smidig  
Sæt dejen  i toppe på en bageplade med bagepapir  
Brug en sprøjtepose eller 2 spiseskeer i nogenlunde ens størrelser
Bag bollerne midt i ovnen i 35 – 45 min og husk
Ovndøren må ikke åbnes de første 20 min.  
Køl bollerne af på en rist med bagepapir

Kagecreme.:
Ingredienser.:
1 spsk. Maizena
2 stk. æg
2½ dl. Mælk
2 spsk. Sukker
½ stk. vaniljestang
½ tsk. Vaniljesukker
Pisk æg og sukker sammen i en gryde

Pisk mælk og maizena i  
Tilsæt vaniljekorn og valiljestangen  
Bring cremen i kog ved konstant piskning

Der skal piskes til cremen begynder at tykne  
Træk gryden fra varmen  
Hæld cremen over i en skål

Dæk med film helt ned på overfladen af cremen  
Så trækker den ikke skind.
Glasur.:

Ingredienser.:
100 g flormelis
1 stk. æggehvide
½ – 1 spsk. Citronsaft
Lidt frysetørret hindbær (pynt)  
Hindbærskum.:
2 dl. Piskefløde
3 spsk. hindbærmarmelade
Kom flormelis, æggehvide (pisk æggehviden lidt med en gaffel) og
citronsaft i en lille gryde
Varm den lidt op, kun sådan at glasuren lige føles varm  
Pisk fløde til skum og tilsæt 3 spsk. Hindbærmarmelade  
Pisk den afkølede creme op, så den er blød og lind

Skær et snit i bollerne ca. midt på og vip toppe lidt tilbage

Sprøjt cremen ind i bollen på bunden  
Sprøjt flødeskumme ind i bollen  
Glasuren hældes på de kolde fastelavnsboller lige før serveringen.  
Drys med frysetørret hindbær.  
Så er det tid til servering.

Dagens kage, Fastelavnsboller med hindbærskum og vaniljecreme,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk Tags: Fastelavnsboller med creme og hindbærskum

Previous Post: « Kalveculotte kold, med franske flødekartofler
Next Post: Skindstegt Sandart med salviekartofler og grillede grøntsager »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme