
I dag skal det være nemt, så den står på rester, et stykke
kalveculotte fra sidst vi fik culottesteg. I dag bliver den
så spis kold, så vi undgår madspild.
Kunne også være skåret ud i tern og brugt til biksemad,
som heller ikke er af vejen. Men nu bliver stegen skåret ud
i tynde skiver og nydes sammen med flødekartofler.
Vi går til den

Ingredienser.:(2 pers)
Culottesteg kalv/okse ca. 400 g, færdigstegt
½ l fløde
1 stk. hvidløg, hakket
1 stk. løg, hakket
Lidt muskatnød, revet
Salt og peber
6 – 8 stk. kartofler
2 stk. tomater, til pynt
Start med at sætte fløden over varmen i en gryde
Løgene skrælles og hakkes

Sæt en gryde over med fløden og varm op

Tilsæt de hakkede løg og hvidløg, lidt revet muskatnød
og salt op peber
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver, ikke for tynde
og ikke for tykke.

Når fløden er ved at være kogt ind og cremet kommes kartoflerne i

Koger nu i fløden i 10 – 15 min.
Kom det hele i et smurt ildfast fad

Sæt fadet i en forvarmet oven 190 – 200 gr

Til flødekartoflerne er blevet gyldne.
Skær tomaterne i skiver og pynt af med en stribe af
tomater på kartoflerne

Skær stegen ud i tynde skiver

Og så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Kalveculotte med franske flødekartofler,
velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar