• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Østrigsk Farseret Kylling

5. februar 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

Vi kigger i dag indenfor i det Østrigske køkken og laver en god gammel
ret,  farseret kylling på en lidt anden måde end vi forstår farseret
kylling på.  

Det østrigske køkken har på grund af landes historie haft stor
indflydelse fra Ungarn, Bøhmen, Italien og Frankrig. Gennem
den traditionelle regionale kogekunst fra forbundslandene er
køkkenet meget alsidigt.  

Typiske østrigske retter er Wienerschnitzel, Gullasch, Sachertorte,
Apfelstrudel og så denne farseret kylling.
Vi går til den og smager på sagerne.

Ingredienser.:(3 pers)  
80 g champignon, skåret i skiver
1 stk. løg, mellemstort
1 spsk. Olie
200 g ris, kolde og kogte, gerne økologiske brune ris
75 g ærter
1 1/4 tsk. Salt
1 1/4 tsk. Peber
1 1/4 tsk. timian
1 1/4 tsk. basilikum
1/4 tsk. Kanel
1 stk. æg
1 stk. kylling ca. 1200 g
490 g tomatsovs
Start med at koge risene og køl dem af

Sauter champignon og løg i olie på en pande
Indtil væsken er fordampet, afkøl til stuetemperatur

Bland ris, ærter, krydderier og æg  

rør godt sammen

Stop farsen i kyllingen  

 Luk kyllingen med kødnåle eller snor

Varm en stor stegegryde op til god varme  
Tilsæt lidt smør og brun kyllingen godt på alle sider

Tænd ovnen på 160 gr  
Når kyllingen er brunet

Tilsættes tomatsovs  
Gryden sættes i ovnen i 1½ time  
Check gennemstegningen  

Tag kyllingen ud af ovnen  
Øs farsen over i en lille skål  
Parter kyllingen i  ca. 10 stykker  
Serveres med tomatsovs ved siden af.
Tomatsovs.:

Ingredienser.:
50 g smør
2 fed hvidløg
2 stk. gulerødder, skåret i tern
2 stilke bladselleri
1 stk. løg, hakket
1 ds. Tomater, hakket
1- 3 spsk. tomatkoncentrat
3 stk. laurbærblade
1 tsk. Timian
1 tsk. Oregano
1 tsk. Basilikum
1 tsk. Sort peber
1 tsk. Salt

Hak hvidløg, løg skær gulerødder i fine tern sammen med selleri
Varm smørret i en stor gryde

Sauter hvidløg, gulerødder, løg, selleri til det er mørt

Tilsæt tomatkoncentrat og hakkede tomater

Tilsæt krydderierne  
Skrue ned for varmen og småkoger i 3 timer  
Si  evt. sovsen og hæld den tilbage i gryden  
Småkog til ønsket konsistens  
Så er det tid til servering.

Dagens talerken, Østrigs farseret kylling med tomatsovs,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ Tags: Østrigsk Farseret kylling

Previous Post: « Española tortilla med skinke og tomat
Next Post: Kalveculotte kold, med franske flødekartofler »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme