• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Española tortilla med skinke og tomat

3. februar 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

Vi går i det spanske køkken og fremstiller en tortilla, som er perfekt til en
del af et tapasbord. Tortilla española en typisk Spansk tapas ret og en af
Spaniens nationalretter.  

Sagnet fortæller, at under krigen i 1817, en Zumalacarregui var i marken
for at lede efter en bondegård og forlangte et måltid af bondekonen. Alt
hvad hun havde var et par æg, en kartoffel og et løg, så hun kombinerede
alle tre ting, hvilke der kom en omelet ud af.  

Overraskende Zumalacarregui var glad og tog ideen med hjem. Tortilla
Española er æggekage med løg og kartofler, stegt i olie og smager helt
vidunderligt.
Vi går til den.

Ingredienser.:(3 – 4 pers)  
4 stk. kartofler, store skåret i tynde skiver
1 – 2 stk. løg, skåret i tern
2 – 3 spsk. Olivenolie
3 – 4 stk. æg
Salt og peber
4 skiver skinke, Schwarzälder
4 stk. tomater
1 dusk basilikum
Start med at varme neutral olie op i en gryde  
Varm olien op til ca. 160 gr  
Pil løget, del det på midten og skær det i strimler

Svits løgene i olien, indtil de er bløde  
Læg løgene i en skål  
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver ca. 3 mm tykke

Kom de skivede kartofler i den varme olie  
Kog kartoflerne til de er bløde  
Tag kartoffelskiverne op og lad dem dryppe af i en sigte  
Hæld kartoflerne over i skålen til løgene

Pisk æggene samme i en skål med en sjat mælk/fløde  
Krydr med salt og peber  
Hæld æggeblandingen over i skålen til kartofler og løgnene

Bland blandingen med en gaffel  
Sæt panden på varmen og varm op til middel varme  
Tilsæt 2 spsk. Olivenolie  
Hæld kartoffelblandingen på panden

Steger nu i ca. 7 – 10 min. Til den er gylden på undersiden  
Løft lidt i kanten og se hvordan den ser ud  
Læg et stort låg på panden

Hold nu fast på låget og vend panden  
Så tortillaen ligger på låget  
Lad tortillaen stille og roligt glide tilbage på panden

Steges nu i ca. 5 – 7 min . til den er gylden på undersiden  
Læg 4 skiver skinke på oversiden af tortillaen  
Trækkes fra varmen og lægges på et serveringsfad

Skær tomaterne i skiver og læg dem i et lille fad  
Hak lidt løg fint og drys over tomaterne

Stænk med 1 spsk. Hvid balsamico over tomaterne  
Fordel 1 spsk. Olivenolie over tomaterne  
Tage en lille håndfuld basilikum og hak det groft  
Drys med let hånd over tomaterne.

Tortilla kan serveres varm eller kold og med en tomatsalat.  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Tortilla med skinke og tomater, velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Pizza Tags: Española tortilla med skinke og tomat

Previous Post: « Helstegt ising med selleriremoulade og tomatsalat
Next Post: Østrigsk Farseret Kylling »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme