Hos fiskepigen blev det til et par isinger, som jeg steger hele på panden.
Ising er en fladfisk, minder meget om rødspætte eller skrubbe,
men er noget mindre og tyndere.
Det er en mager fisk, som er rig på jod og selen, meget skattet for sit delikate kød
Bruges også til Bakskuld der er en delikatesse fra Fanø, isingen saltes,
tørres og røges steges på panden i rigeligt smør
Vi skal til den.
Ingredienser.:(2 pers)
2 stk. ising, flåede ca. 400 g
3 – 500 g kartofler
2 – 3 spsk. Olivenolie
100 g rød peberfrugt
50 g gul peberfrugt
3 – 4 spsk. Rugmel
Salt og peber
2 – 3 spsk. Mayonnaise
2 – 3 tsk. Karry, ristet
1 – 2 spsk. Smør
2 tsk. Honning, flydende
150 g knoldselleri,
2 stk. gulerødder
50 g salatløg
1 tsk. Dijonsennep
5 – 6 stk. sherrytomater
1 fed hvidløg
1 stk. citron
Start med at vaske kartoflerne, kom dem i en gryde med vand
Kog kartoflerne møre i let saltet vand, ca. 20 min
Skyld fiskene og klip finnerne af, rens den godt indvendig
Strø med et godt drys salt i ca. 20 min
Skræl sellerien og riv den
Skræl gulerødderne, og riv dem
Riv hvidløg fint og hak salatløget fint
Bland grøntsagerne med mayonnaise
Varm en pande op til god varme
Rist karryen let på panden.
Smag til med sennep, honning, karry, citronsaft og salt
Skær tomater og peberfrugt i tern ca. 7×7 mm
Vend begge dele med en god olivenolie og lidt salt evt. meget lidt citronsaft/skal
Skyld fiskene fri for salt og dup dem tørre
kom rugmel på en tallerken, tilsæt salt og peber, bland det godt
Vend fiskene i melblandingen
Varm en pande godt op
Tilsæt lidt olivenolie/smør
Steg fiskene gyldne, ca. 4 – 5 min, på forsiden
Steges på begge sider, lidt mindre tid på undersiden 1½ – 2 min.
Træk panden fra varmen og lad fiskene stå på eftervarmen i 2 min.
Tjek fisken helt inde ved benet og de er færdigstegt
Kødet skal være mælkehvidt.
Så er det tid til servering med selleriremoulade, kogte kartofler og tomatsalat.
Dagens tallerken, Helstegt ising med selleriremoulade og tomatsalat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar