• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Minestrone med grønne linser

4. august 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

En kendt klassisk ret er denne, Minestrone som er en tyk suppe fra Italien.
Den laves på grøntsager og normalt af hvad man har i køkkenet eller
årstidens grøntsager bønner, løg, selleri, gulerødder, tomater, oregano,
timian og fond.

Den kan spises både varm og kold. Minestrone kan både laves vegetarisk
og med kød eller kødbaseret fond, f.eks. hønsefond.
Serveres ofte med parmesanost og brød.  
Køkkenet kalder

Ingredienser:(4 pers.)  
200 g porrer
100 g løg, hakket
200 g gulerødder
2 stk. suppeviske (porrer top, persille, laurbærblad)
2 stængler bladselleri
1 spsk. Rapsolie
150 g Røget bacon
2 fed hvidløg
1 ds. Flåede tomater
1½ l vand eller hønsefond evt. terninger (bruges terninger så
pas på med saltet, da terningerne indeholder meget salt)
100 g grønne linser
50 g makaroni  
3 – 4 kviste timian
2 tsk. groft salt
Friskkværnet peber  
Tilbehør:
1 spsk. Revet parmesanost
Grahamsbrød
Rens grønsagerne og skær dem i små stykker

skær bacon i små tern

Varm en gryde op med olie

Steg kødet heri, tilsæt hvidløg  
Efter et minuts tid alle grønsagerne

Lad det simre et par minutter og tilsæt  
Hakkede tomater, vand og linser  
Lad suppe småkoge i ca. 20 min, til linserne er møre  
Tilsæt makaroni til suppen efter 12 min.  
Smag suppe til med salt, peber og krydr med timian  
Server med revet parmesanost og brød.  
Det et tid til servering.

Dagens tallerken, Minestrone med grønne linser, parmesanost og brød,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Suppe Tags: Minestrone med grønne linser

Previous Post: « Blomkålsgratin med cocktailpølser og rugbrød/ciabattabrød
Next Post: Bøffer og varm linsesalat med bagte sommerbeder »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme