• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Bøffer og varm linsesalat med bagte sommerbeder

7. august 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Vi elsker gode bøffer og det behøver ikke kun at være Rib eye, men også
Entrecote eller mørbrad finder vej til panden eller grillen. Rib-eye også
kendt som Scotch filet i Australien og New Zealand er en bøf fra ribben sektionen.  

Med en linsesalat til, så bliver det ikke meget bedre.  Linser er frø, der
stammer fra en dyrket sort af urten Ægte linse, der tilhører
ærteblomstfamilien. Der findes en stor mangfoldighed af sorter, som
alle er proteinrige.  
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(4 pers)  
4 stk. oksebøffer evt. Entrecote/Rib-eye
Salt og peber
Linsesalat:
400 g sommerrødbeder, små
2 kviste rosmarin
2 spsk. Olivenolie
Salt og peber
200 g grønne linser
Dressing:
2 spsk. Balsamicoeddike, hvid
6 spsk. Olivenolie
50 g rygeost
Lidt frisk persille
Dagen før skylles linserne i rindende koldt vand og sættes
i blød 8 – 12 timer  
Tænd ovnen på 200 gr  
Skrub rødbederne

Skær toppen af og skær dem i kvarte  
Vend rødbederne med hakket rosmarin, 2 spsk. Olivenolie, salt og peber

Bag dem i ovnen i cirka 30 min.  
Hæls vandet fra linserne, og kom dem i en gryde med koldt vand så det
dækker, tilsæt lidt salt

Kog dem møre i ca. 15 min.

Hæld vandet fra og hold dem lune  
Balsamicodressing:  
Rør balsamico sammen med olie, salt og peber

Vend de lune linser sammen med de bagte rødbeder  
Hæld balsamicodressingen over

Top med smuldret rygeost  
Krydr bøfferne med salt og peber

Steg dem i tre min på hver side på en varm grill eller grillpande  
Skær bøfferne i skrå skiver, server med varm linsesalat

Drys lidt hakket persille over.  
Det er tid til servering

Dagens tallerken. Bøffer og varm linsesalat med bagte sommerbeder,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter Tags: Bøffer og varm linsesalat med bagte sommerbeder

Previous Post: « Minestrone med grønne linser
Next Post: Wok kylling i sursød sovs »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme