• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Wok kylling i sursød sovs

10. august 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

En orientalsk ret, der har det hele: Saftig, marineret kylling, friske
farverige grøntsager og ikke mindst hjemmelavet sursød sovs.  
Retten er mættende, og er nærmest bogstaveligt talt, hældt over
med smag. Kort sagt, den perfekte hverdagsret.  
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(2 pers)  
400 g kylling i strimler
1 stk. peberfrugt, rød
1 stk. squash
1 bdt. forårsløg
300 g champignoner
Lidt olie
2 spsk. Østerssauce
1 dl. Fløde
Marinade:  
1 stk. rød chili, hakket
2 fed hvidløg, hakket
3 spsk. Soyasauce
1 – 2 tsk. sambai oelek (alt efter hvor stærk man ønsker det)
½ dl. Olie
Sursød sovs:  
1½ dl. Vand
1 dl. Eddike
3 – 5 spsk. Sukker
2 spsk. Tomatpuré
Bland alle ingredienserne til marinaden sammen

Skær kyllingefileterne i strimler ca. 1 cm tykke

Læg kødet i marinaden og lad det trække i ca. 1 time på køl.

Flæk squashen på langs og skrab kernerne og det bløde ud  
Skær rød peber og squash i strimler

Forårsløgene vaskes og skæres i skiver  
Champignonerne skæres i skiver  
Hæld lidt olie i en wok eller en dyb pande og varm det igennem

Kom grøntsagerne i den varme olie og steg i ca. 3 – 4 min.  
Fjernes fra wokken

Steg kødet af flere omgange i wokken, til det er gennemstegt

Tilsæt grøntsagerne, sammen med østerssauce  
Bland ingredienserne til sursød sovs sammen

Hæld det over kødet og grøntsagerne  
Tilsæt fløden  
Lad det stå og stege nogle minutter inden serveringen.  
Server retten med ris eller nudler.  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Wok kylling i sursød sovs med brune ris,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter Tags: Wok kylling i sursød sovs

Previous Post: « Bøffer og varm linsesalat med bagte sommerbeder
Next Post: Chokoladekage »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme