• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Fyldt rødspætte med rejer, champignon og remouladesauce

11. januar 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Efter en tur hos fiskemanden, blev det til rødspætter. Fladfisk er en
lækker spise og meget gerne på ben, altså hele fisk. Fileter kan også
gå, men skal behandles varsomt.  

Rognen fra en række fisk serveres rå som en særlig delikatesse, fx rogn
fra stør som kaviar, rogn fra stenbider som uægte kaviar. Rogn fra fisk
som søtunge og rødspætte kan steges og servers som garniture.  
Køkkenet kalder.  

Ingredienser.:(2 pers)  
2 stk. rødspætter, mellemstore
Salt og peber
3 – 4 spsk. Rugmel
2 spsk. Smør
2 spsk. Olie
Fyld.:
60 g rejer
8 – 10 stk. champignon
Bechamelsauce.:
1 spsk. Smør
1 spsk. Mel
Salt og peber
1 – 1½ dl. Mælk
Lidt muskatnød eller sherry
100 – 150 g remoulade
1 stk. citron
Pynt.
Citronbåde, rejer og champignon  
Fisken skylles og renses for urenheder  
Salt fisken i ca. 20 min

Lav nu en bechamel sauce  
Hak rejer og champignon fint

Sæt en pande over god varme med lidt olie  
Sauter rejer og champignon let  
Tag lidt bechamel sauce fra og bland rejer og champignon i

Smag til med salt og peber  
Skyl fisken fri for salt  
Træk rognen ud af fiskene  
Stop blandingen af rejer og champignon, ind der hvor rognen var  
Skær evt. en lidt større lomme til fyldet  
Vend fiskene i rugmel, der er blandet med salt og peber    
Varm en pande op til god varme  
Tilsæt smør og olie

Steg fiskene gyldenbrune først på oversiden ca. 5 – 6 min  
Vendes og steges ca. 4 min på undersiden

Sluk for varmen og steg færdig på eftervarmen  
I den resterende bechamel sauce tilsættes ca. 150 g remoulade  
Varmes forsigtig op på svag varme  
Smag til med evt. mere remoulade og citronsaft.  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Fyldte rødspætte med rejer, champignon og
remoulade sauce, Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Fyldt rødspætte med rejer champignon og remouladesauce

Previous Post: « Maskeret blomkål med bacon og æble-gulerodssalat
Next Post: Æbleskiver gammeldaws. »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme