• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Maskeret blomkål med bacon og æble-gulerodssalat

8. januar 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

I dag lå der i in boksen, en opskrift fra Sense på abehjerne.
Så vidt jeg kunne se, så havde det noget at gøre med kiloene
på sidebenene, nu har jeg ingen intentioner om at tabe mig,
ved slankekure eller sådan noget, men opskriften lød ret
spændende, så den skulle da prøves.

Du kan læse mere om Sense her hvor opskriften stammer fra.
Nu findes der jo 117 opskrifter på ”abehjerne” men denne her er
dog en af de bedre.
Vi skal i køkkenet.

Ingredienser:(2pers)
1 stk. blomkål, lille hoved
250 g Oksekød, hakket
1 stk. Æggehvide
2 spsk. Fløde
1 spsk. Parmesan, revet
6 skiver Bacon, sliced
Salt og peber

Æble-gulerodssalat:  
1 stk. Æble
200 g Gulerod
1 spsk. Æbleeddike
½ spsk. Olie
1 tsk. Honning
1 spsk. Hasselnødder

Start med at fjerne de yderste blade på blomkålen

Kog blomkålshovedet, helt i seks minutter i letsaltet vand
Rør oksekødet sammen med æggehvide, fløde, parmesan,
salt og peber

Tag blomkålshovedet op af kogevandet og lad det dryppe godt af
Svøb blomkålshovedet ind i fars og vikkel bacon omkring til sidst

Kom blomkålshovedet i et ovnfast fad og bag det i 55 – 60 min.
Ved 180 gr.

Skru eventuelt lidt op for varmen de sidste 5 – 10 min.
For at få baconskiverne sprøde.

Lad det køle lidt af, før der skæres og er klar til servering.

Riv æble og gulerod og bland det sammen
Pisk eddike, olie og honning sammen til en dressing

Hæld det over salaten
Hak nødderne groft og drys dem på toppen

Så er det klar til servering.

Dagens tallerken, Maskeret blomkål med bacon og
æble-gulerodssalat, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse Tags: Maskeret blomkål med bacon og æble-gulerodssalat

Previous Post: « Grøntsags lasagne med brød
Next Post: Fyldt rødspætte med rejer, champignon og remouladesauce »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme