• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Grøntsags lasagne med brød

5. januar 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Det italienske køkken byder på rigtig mange gode retter, der i blandt
lasagne. Lasagne er en pastaret. Den mest kendte version er nok Lasagne
Bolognese, der som navnet antyder, stammer fra byen Bologna i
Norditalien.  

Lasagne indeholder pasta i form af tynde plader, der lægges i lag adskilt
af fyld og, i nogle tilfælde bechamelsauce. Fyldet kan f.eks. være kødsovs,
grøntsager, fisk eller svampe. Den væsentligste forskel på italiensk og
dansk lasagne er forholdet mellem mængden af pasta og fyld, originalen
rummer relativt mere pasta.  

Lasagne kan laves både på frisk og tørret pasta. Fordelen ved at bruge
frisk pasta er, at retten kan tilberedes hurtigere. Ved brug af tørret pasta
skal pladerne i nogle tilfælde forkoges. Det er generelt vigtigt, at fyldet
indeholder rigeligt med væde, da pastaen optager en masse vand, når
den tilberedes.  

Lasagnen samles ved at lægge skiftevis pastaplader, kødsovs og
bechamelsauce i et ovnfast fad. På toppen af retten lægges et lag revet
ost gerne emmentaler. Lasagnen tilberedes i ovnen.
Køkkenet kalder

Ingredienser:(4 pers)  
250 g Spinat, frisk
250 g Ricotta
Salt og peber
1 spsk. Olivenolie
2 stk. Courgetter, små i tynde skiver
1 stk. Peberfrugt, rød og grillet
9 stk. Lasagneplader
Tomatsauce:
1 spsk. Olie
2 stk. løg, store og hakkede
2 fed hvidløg, knust
1 stk. gulerod, stor og revet
1 spsk. Citronskal, stimlet
2 ds. Tomater, hakkede og flåede
1 tsk. Basilikum eller oregano
1 knsp. Sukker
Mornaysauce:
25 g smør
25 g mel
4 – 5 kopper kogende mælk
75 g emmentaler, frisk revet
Salt, peber og muskatnød
Rist spinaten kort af flere omgange, knug den fri for overflødig væde
og rør den med ricotta, salt og peber

Grillede peberfrugter  
Flæk og udkern peberfrugterne, læg dem på en bagerist på et stykke
folie og grill dem, under grillen til skindet er mørkt/sort

Kom de grillede peberfrugter i en plastpose og luk for den, lad dem
ligge og køle af i posen
Tomatsauce:  
Sauter løg hvidløg i olie, tilsæt gulerod og sauter videre et par minutter
Kom citronskal og tomater ved og lad saucen snurre tyk under omrøring
Smag godt til med salt, peber, krydderi samt sukker.
Mornaysauce:  
Riv osten på den grove side af rivejernet

Smelt smørret, rør melet i og bag saucen af  
Spæd med den varme mælk lidt efter lidt og lad saucen koge godt igennem
Rør osten i og smag den til med salt, peber og muskatnød
Skær courgetterne i skiver

Læg lasagneplader i bunden af et smurt ildfast fad (20×25 cm)
Bred halvdelen af tomatsaucen og ca. 1/3 del af mornaysaucen herpå,
sammen med stykker af peberfrugt og courgetteskiver  

Læg igen et lag lasagneplader og her over spinat og ricottablandingen
Samt resterende peberfrugt og courgette, den resterende tomatsauce og
knap 1/3 del af mornaysaucen
Slut af med et lag lasagneplader og resten af mornaysaucen på toppen

Lasagnen trækker en halv times tid, før den bages ved 200 gr i 45 min.  
Tag lasagnen ud og lad den stå lidt, før den skæres ud
og serveres med brød

Det er tid til servering

Dagens tallerken, Grønsagslasagne med brød, velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Pizza Tags: Grøntsags lasagne med brød

Previous Post: « Gæstemiddag “Nytår 2016”
Next Post: Maskeret blomkål med bacon og æble-gulerodssalat »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme