• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Helstegt skrubbe med citronsauce og grønne ærter

8. maj 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

Hos fiskehandleren finder vi i dag skrubber, hvor det lige nu er
højsæson for fisken. Skrubben er en fisk i familien af højrevendte
fladfisk. Familien kaldes og Flynderfamilien.  

Rødspætten er nært beslægtet med skrubben, og de to arter får afkom
med hinanden. Afkommet af en sådan krydsning reproducerer ikke
effektivt. Lige nu har skrubben en god tykkelse og hører til i den billige
ende af skalaen, tillige med er det en smagsfuld fisk, så går det jo op i
en højre enhed.  
Så fat fiskestangen vi går i køkkenet.

Ingredienser.:(2 pers)  
2 stk. hele skrubber
2 – 3 spsk. Rugmel
Salt og peber
2 – 3 spsk. Olie
100 g ærter/evt. sukkerærter, fra frost
Sauce.:
3 Spsk. Hvedemel
5 dl. Fiskebouillon
2 stk. pasteuriserede æggeblommer
½ dl. Citronsaft
Salt og peber
Tilbehør.:
kartofler

Start med at sætte kartoflerne over varmen  
Kog dem møre i ca. 20 min    
Orden  fiskene  
Skyld dem godt indvendig, fri for blodrester  
Dup dem tørre, og salt dem i ca. 20 min.  
Skyl saltet af fisken og dup dem tørre  
Bland rugmel, salt og peber  
Vend fiskene i melblandingen  
Varm olien op på en pande ved middel varme  
Steg fiskene først på oversiden i 5 – 6 min

Vend og steg på undersiden i 3 min.  
Træk panden fra varmen, men lad fiskene blive på panden
så de får eftervarmen  
Kom ærterne i en lille kasserolle tilsæt en god klat smør  
Sæt dem på varmen, så de bliver lune  
Saucen.:
Kom bouillon i en lille gryde og pisk melet i  
Lad det koge i 5 – 6 min, samtidigt med der piskes  
Kom æggeblommer i en lille skål og tilsæt citronsaft  
Pisk det godt sammen og tilsæt 4 – 5 spsk. af den varme bouillon  
Rør det godt sammen og tilsæt æggemassen til saucen under piskning
Varm nu saucen op, men den må ikke koge  
Smag til med salt og peber.  
Der er klar til servering.

Dagens tallerken, Helstegt skrubbe med citronsauce og grønne ærter,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Helstegt skrubbe med citronsauce og grønne ærter

Previous Post: « Gammeldaws frikadeller med coleslaw i kærnemælk
Next Post: Brødæggekage »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme