Hos fiskehandleren finder vi i dag skrubber, hvor det lige nu er
højsæson for fisken. Skrubben er en fisk i familien af højrevendte
fladfisk. Familien kaldes og Flynderfamilien.
Rødspætten er nært beslægtet med skrubben, og de to arter får afkom
med hinanden. Afkommet af en sådan krydsning reproducerer ikke
effektivt. Lige nu har skrubben en god tykkelse og hører til i den billige
ende af skalaen, tillige med er det en smagsfuld fisk, så går det jo op i
en højre enhed.
Så fat fiskestangen vi går i køkkenet.
Ingredienser.:(2 pers)
2 stk. hele skrubber
2 – 3 spsk. Rugmel
Salt og peber
2 – 3 spsk. Olie
100 g ærter/evt. sukkerærter, fra frost
Sauce.:
3 Spsk. Hvedemel
5 dl. Fiskebouillon
2 stk. pasteuriserede æggeblommer
½ dl. Citronsaft
Salt og peber
Tilbehør.:
kartofler
Start med at sætte kartoflerne over varmen
Kog dem møre i ca. 20 min
Orden fiskene
Skyld dem godt indvendig, fri for blodrester
Dup dem tørre, og salt dem i ca. 20 min.
Skyl saltet af fisken og dup dem tørre
Bland rugmel, salt og peber
Vend fiskene i melblandingen
Varm olien op på en pande ved middel varme
Steg fiskene først på oversiden i 5 – 6 min
Vend og steg på undersiden i 3 min.
Træk panden fra varmen, men lad fiskene blive på panden
så de får eftervarmen
Kom ærterne i en lille kasserolle tilsæt en god klat smør
Sæt dem på varmen, så de bliver lune
Saucen.:
Kom bouillon i en lille gryde og pisk melet i
Lad det koge i 5 – 6 min, samtidigt med der piskes
Kom æggeblommer i en lille skål og tilsæt citronsaft
Pisk det godt sammen og tilsæt 4 – 5 spsk. af den varme bouillon
Rør det godt sammen og tilsæt æggemassen til saucen under piskning
Varm nu saucen op, men den må ikke koge
Smag til med salt og peber.
Der er klar til servering.
Dagens tallerken, Helstegt skrubbe med citronsauce og grønne ærter,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar