• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Brødæggekage

10. maj 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

En meget gammel ret er brødæggekagen, den kan føres tilbage til
vikingetiden, så det er et par dage siden og opskriften har næsten ikke
ændret sig. Vikingerne holdt jo høns, og fik dermed mange æg.

De begyndte at bage hvedebrød og så lå det lige for hånden, når koen
var malket. Når der kom folk til huse, var det et meget nemt måltid at
tilberede, ingredienserne var lige ved hånden, og i løbet af ingen tid
var der tilberedt et måltid mad.  

Vi tænker tilbage på vikingetiden og tænker, “det er vist godt vi har et mejeri her”,  
vi går i køkkenet.

Ingredienser.:(2 pers)  
4 – 6 skiver franskbrød, alt efter hvor stor panden er
1 – 2 dl. Mælk
Smør
6 stk. æg
3 – 4 dl. Mælk
70 g. hvedemel
Sukker og syltetøj til serveringen
Brødet vendes i mælk,

lad det ligge lidt og suge

Smør smeltes på panden

Brødet ristes let på begge sider

Bland æg, mælk og mel  
Når brødet er ristet gylden på begge sider

Hældes æggemassen over  
Brødæggekagen steges gylden på begge sider

Kagen vendes ved hjælp af et stort grydelåg en gang

Serveres med sukker og syltetøj.  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Brødæggekage med jordbærsyltetøj og sukker,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk Tags: Brødæggekage

Previous Post: « Helstegt skrubbe med citronsauce og grønne ærter
Next Post: Braiseret oksespidsbryst med ingefær og soja »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme