• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Gammeldaws frikadeller med coleslaw i kærnemælk

6. maj 2016 by John Frøslev 1 kommentar

I meget gamle dage, før vores oldeforældres tid, rørte man farsen
til frikadellerne om morgenen, tildækkede det og stillede
det koldt. Midt på formiddagen rørte man en gang i farsen og
tildækkede det igen.

Tog det frem til middag og stegte frikadellerne. Det var dengang hvor
kvinderne gik hjemme og passede kødgryderne, det er der blevet lavet
om på. Nu er det et frit valg om man vil gå hjemme eller ikke,
bortset fra at nu er det økonomien ser bestemmer.  

Tag en dag ud af kalenderen og prøv at lave frikadeller som
vores tip tip oldeforældre gjorde det.  
Vi står tidligt op og går i køkkenet.

Ingredienser.: (2 – 3 pers)  
500 g kalv/flæsk hakket
Salt og peber
1 stk. æg
1 spsk. Mel med top
1 stk. løg
½ – 1 dl. Øl/danskvand (resten er til kokken)
2 – 3 spsk. smør/olie
300 g kartofler
Start  med at røre farsen sej med salt  
Tilsæt revet eller fint hakket løg  
Tilsæt mel, æg og øl

Smag til med peber og ælt det hele godt sammen  
Afdæk med film og stil på køl i 2 timer. Rør en enkelt gang i farsen
og tildæk igen og på køl  

Tænd for ovnen på 100 gr. Alm ovn  
Sæt kartoflerne over at koge ca. 20 min til de er møre  
Varm en pande godt op tilsæt smør/olie til moderat varme
Sæt frikadellerne på panden med en spiseske

Brun frikadellerne af på 2 – 3 sider  
Læg dem i et ildfast fad,

efterhånden som den farve er opnået som man ønsker  
det er et spørgsmål om temperament, hvor hårdt man ønsker sine frikadeller brunet  

du skal ikke tænke på om de er gennemstegt, det sker i ovnen  
når frikadellerne er lagt i det ildfaste fad, tilsætte lidt af stegefedtet
over frikadellerne og de sættes i ovnen 10 – 15 min, alt efter
hvor store man har lavet frikadellerne  

Når tiden er gået, slukke for ovnen  
Frikadellerne holdes varme på eftervarmen
Coleslaw med kærnemælk.:
2½ dl. Kærnemælk
1 tsk. Dijonsennep
2 spsk. Havtornjuice/citron
1 – 2 tsk. Honning flydende
2 – 3 spsk. Skyr
1/4 – ½ hvidkåls hoved
3 – 4 stk. gulerødder
Snit hvidkålen meget fint  
Riv gulerødderne  
Bland kærnemælk, sennep, havtornjuice, honning og skyr sammen  
Kom det snittede hvidkål og gulerødder i en skål

Hæld dressingen over, sæt på køl meget gerne en til to timer  
Så er der klar til servering.

Dagens tallerken, Gammeldaws frikadeller med coleslaw
i kærnemælk. Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Gammeldaws frikadeller med coleslaw i kærnemælk

Previous Post: « Skaftkoteletter med bagte rødløg, gulerødder og bouillonkartofler
Next Post: Helstegt skrubbe med citronsauce og grønne ærter »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme