• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Skaftkoteletter med bagte rødløg, gulerødder og bouillonkartofler

3. maj 2016 by John Frøslev 2 kommentarer

I dag bruger vi svinekød eller flæsk som er kød fra svin. I daglig tale
bruges flæsk om svinets fede partier, mens de magre kaldes kød.  
Europas befolkning har spist svinekød allerede fra landbrugets
indførelse, og der eksisterer ikke noget tabu mod det.  

Derimod var det ilde set at spise hestekød, da kristendommen
vand frem. Forordninger fra Christian den 7. søgte at overbevise om,
at hestekød var spiseligt.  

Vi bruger kammen med et ribben vedhæftet, deraf navnet skaftkotelet,
og her skal man passe meget på, at ikke stege/grille for meget, så det
bliver tørt.  
Vi går i køkkenet.

Ingredienser.:(2 pers)  
2 stk. skaftkoteletter a’ ca. 300 g, meget gerne ca. 3 – 4 cm. tykke
1½ spsk. Olie
Salt og peber
2 – 3 kviste rosmarin
1 fed hvidløg, hakket
2 stk. rødløg
2 stk. gulerødder
1 – 2 spsk. Olivenolie
Salt og peber
1 – 2 spsk. Balsamico, hvid
1 tsk. Citronskal, fintrevet
Salt og peber

Pil rødløgene og skræl gulerødderne  
Skær rødløg i både og skær gulerødderne i stave

Bland løg og gulerødder med olivenolie, salt og peber  
Kom det hele i et ildfast fad

Bag dem i ovnen 35 min ved 200 gr. Til det er mørt  
Krydr med lidt balsamico, citronskal, citronsaft, og evt.
mere salt og peber  
Brun koteletterne på en pande med olivenolie

 til de er godt brunede på begge sider

krydr med salt og peber  
kom rosmarin og hvidløg på kødet

placer koteletterne ovenpå de bagte løg og gulerødder  
steg koteletterne færdig i ovnen 6 – 8 min til de er saftige  
tag koteletterne ud af ovnen og lad dem hvile i 5 min  
så er de klar til servering.

Bouillon-kartofler.:  
300 g kartofler
2 stk. gulerødder
2 stk. tomater
1 fed hvidløg
½ spsk. Timian, tørret
3 – 4 dl. Grønsags-bouillon, terning
Vask kartoflerne, skræl gulerødderne  
Skær dem og tomater i tynde skiver  
Læg skiverne i et ovnfast fad

Pres hvidløg over og drys med timian, salt og peber  
Hæld bouillon over  
Stil kartoflerne i ovnen ved 200 gr. I 60 min  
Drys med frisk timian og server.  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Skaftkoteletter med bagte rødløg, gulerødder og
bouillonkartofler. Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Skaftkoteletter med bagte rødløg gulerødder og bouillonkartoffel

Previous Post: « Okseculotte med svampesauce, bønner, karotter og hvide kartofler
Next Post: Gammeldaws frikadeller med coleslaw i kærnemælk »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme