• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Rødtunge med yoghurtsauce

24. maj 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

I dag stifter vi bekendtskab med Rødtunge som er en fladfisk i familie
med helleflynder. Udbredt i Nordatlanten fra Spanien til det nordlige
Norge. Det er en smagfuld spisefisk med magert kød, men den er væsentlig
dyrere end rødspætten.
En smags-fuld fisk som godt kan tåle noget varme, uden at blive tør.   
En dejlig spisefisk  
Vi skal til den.

Ingredienser.:(2 pers)  
2 stk fileter af rødtunge a’ ca. 200 g
2 tsk citronsaft
2 dl. Yoghurt
2 – 3 stk. cornichoner/agurker
½ bdt. bredbladet persille
½ bdt. Dild
2 spsk. rugmel
20 g smør/olie
1 bdt. Radiser
Frisk kværnet peber
Salt  
Tilbehør.  
Små nye kogte kartofler som er vendt og varmet i smeltet smør    
Start med at dryppe fiskefileterne på begge sider med 1 tsk citronsaft
og lad dem stå tildækket i 10 min.

Hæld yoghurten i en lille skål  
Cornichonerne skæres i meget små stykker persillen og dilden hakkes fint  

bland det nu sammen i yoghurten  
smag til med salt, peber og resten af citronsaften  
Dup nu fiskefileterne af med køkkenrulle  
Drys dem med salt og peber  

Hæld rugmel i en flad tallerken, og vend fileterne heri  
Smelt halvdelen af smørret på en pande ved god varme  
Steg fiskefileterne ved jævn til stærk varme i 4 – 5 min på hver side  
Når fisken vendes tilsættes resten af smørret og steger i 4 – 5 min  

Skyld radiserne og skær dem i meget tynde skiver  
Anret med lidt yoghurtsauce på hver tallerken og læg fiskefileterne
ved pynt med radise skiverne. Resten af saucen serveres i en sauceskål,
små nye kogte kartofler, som er vendt og varmet i smør serveres til  
Tid til servering.

Dagens tallerken, Rødtunge med yoghurtsauce og nye kartofler,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Rødfisk med yoghurtsauce

Previous Post: « Langtidsstegt tværreb med mos
Next Post: Højrebsbøffer med champignon sauce og tomat »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme