
Så gik turen igen til fiskepigen og hendes udbud af fisk. Det blev så til
rødtunge filetér, en lækker og smagsfuld fisk. Rødtunge forveksles ofte
med søtunge, men de er meget forskellige i smag og konsistens.
Rødtungen lever på stenet bund ned til mere end 200 meters dybde. I
familie med flynderen. Udbredt i hele Atlanten fra Spanien til det
nordlige Norge. Rødtunge er en mager fisk, og den er særligt rig på selen.
Vi går til den.

Ingredienser.:(2 pers)
3 – 400 g rødtungefilet
2 spsk. Durummel, groft
4 dl. Fiskebouillon
1 dl. Hvidvin/æblemost
150 g perlebyg
1 stk. løg, lille
25 g smør
3 laurbærblade
1 fed hvidløg
10 g parmesanost
50 g ærter, fra frost
1 stk. æble
5 stk. mandler med skal
Olie til stegning
Salt og peber
Salt fisken med et godt drys salt i 20 – 30 min.

Skyld saltet af fisken

Lav et snit ca. 2/3 del ned på fileten, men ikke helt igennem fisken
Buk den tynde del af fisken ind under den anden del
Sådan at fisken bliver lige tykke

vend dem i durum mel
Varm en pande op til moderat varme

Varm olien op og steg fisken gylden på begge sider

Krydr med salt og peber og hold dem varme.
Svits perlebygen let af, i fedtstoffet sammen med løg,
hvidløg og laurbærblade

Tilsæt hvidvin/æblemost, lad retten koge lidt ind

(læs på posen hvor lang tid, den skal koge)
Tilsæt fiskebouillon lidt ad gangen
Mens du rører i perlebyg risottoen
Fortsæt med at tilføre fiskefond i ca. 20 min

Eller til perlebygen er al dente
Tag perlebyg risottoen af varmen
Riv parmesanost og tilsæt den til perlebyg risottoen
Tilsæt ærterne og rør rundt i perlebyg risottoen
Skær æblet og mandlerne i små tern/stykker

rist dem på en varm pande
Smag til med salt og peber Anretning.:
Fordel fiskene på tallerknerne og læg perlebyg risotto ved siden
Drys med toppingen og resten af den revne parmesanost
Serveres med et godt stykke groft brød
Så er det tid til servering

Dagens tallerken, Pandestegt rødtungefilét med perlebyg risotto og
mandelæbletopping, Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar