• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Flamsk Karbonade

26. februar 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

Nu går turen til Flandern og vi prøver det Flamske køkken.
Flandern er den nordlige del af Belgien. Siden den føderale
opdeling af Belgien fra 1993 er Flandern også en belgisk delstat.

Flandern er et gourmetparadis, som kan prale af mange
restauranter med Michelin stjerner. Flandern er især kendt for
vafler og pomfritter. Belgiske pomfritter spises ofte med
mayonnaise eller serveres med muslinger eller flamsk oksekødstuvning.
Vi smager på sagerne, køkkenet kalder.

Ingredienser.:(4 pers)
1,2 kg skært oksekød/oksebov
4 stk. løg, fintskårne
1 fl. Hvidtøl
2 tsk. Sukker
Salt og peber
2 – 3 spsk. Mel
25 g smør/olie
4 stk. laurbærblade
1½ dl. Vand

Skær kødet ud i skiver som bøf, men bankes ikke

Skær det værste fedt fra, men ikke det hele

Vendes i mel som er tilsat salt og peber

Brunes på panden ved god varme, på begge sider

Pil og skær løgene i tynde skiver

Kødet lægges lagvis med løg og laurbærblade, i en gryde  

Tilsæt hvidtøllet  
Kog panden af med vandet. Tilsæt det til gryden
Sukker tilsættes. Koger nu i ca. 1½ – 2 timer ved jævn varme.
lav imens kartoffel/sellerimos.

Tag kødet op af gryden og de fleste løg med laurbærblade
Giv nu fonden en tur med stavblenderen
Sæt gryden over varmen og varm op
Smag saucen til med salt og peber
Jævn saucen med lidt maizena, hvis det er nødvendig

Serveres med kartoffelmos og surt.
Det er tid til servering

Dagens tallerken, Flamsk karbonader med kartoffelmos og surt,
velbekomme.
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse Tags: Flamsk Karbonade med kartoffel/sellerimos

Previous Post: « Russiske Kyllingkoteletter
Next Post: Pandestegt rødtungefilét med perlebyg risotto og mandelæbletopping »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme