• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Wienerschnitzel á la Oscar

1. marts 2016 by John Frøslev 1 kommentar

Østrig er jo berømt for Wienerschnitzelen og har mange
forskellige udgaver af schnitzelen. En schnitzel er kød,
fortyndet med en kødmørning (banket), belagt med mel,
pisket æg og rasp, og derefter stegt.

Med oprindelse i Østrig, den er populært i mange lande
og lavet af enten kalvekød, fårekød, kylling, oksekød,
rensdyr eller svinekød.  
Vi bruger kalvekød, så køkkenet kalder.

Ingredienser.:( 2 pers.)  
2 stk. kalveschnitzel ca. 600 g
1 stk. Æg
½ dl. Mælk
75 g mel
50 g rasp, krydret
½ dl. Olie
270 g krabbekød
18 stk. asparges, grønne
6 – 8 spsk. Bearnaisesauce
Start med at give schnitzlerne en tur under kødhammeren

Slå kødet fladt og mørt med kødhammeren, imellem to stykker plastik
Bland æg og mælk  
Vend kødet i mel og dyp det i æg og vend det i rasp

Varm olien i en stor pande  
Ryst det overskydende mel/rasp af schnitzlen

Steg hver schnitzel gyldenbrun på hver side

Læg schnitzlerne på en bageplade  
Fordel krabbekødet på schnitzlerne

Læg 3 stk. asparges og 2 spsk. Bearnaisesauce ovenpå  
Stil bagepladen i ovnen og grill dem i 1½ min.

Indtil de er gyldenbrun  
Servers med broccoli, gulerødder, asparges som dampes
i mikroovn, og kogte nudler

Damp grøntsagerne i 1,5 min. Pr. 100 g i mikroovn, 8-900 w

Kog nudlerne al dente, 50 g nudler 2 dl. vand i en gryde  
Kog 5 min. Træk gryden fra varmen  
Nudlerne skulle meget gerne have opsuget al vandet.  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Wienerschnitzel á la Oscar med dampede
grøntsager. Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse Tags: Wienerschnitzel á la Oscar

Previous Post: « Pandestegt rødtungefilét med perlebyg risotto og mandelæbletopping
Next Post: Burger med spejlæg og brun sovs »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme