• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Medisterpølse med stuvede hvidkål, syltede rødbeder og rugbrød

17. marts 2017 by John Frøslev 10 kommentarer

En gammel middagsret fra landkøkkenet er stuvet hvidkål,
som blev serveret enten med medisterpølse eller frikadeller,
som vor mor lavede dem.  
En gammel ret som er værd at holde i hævd, for den smager
jo fantastisk.  

Vi skal i køkkenet.

Ingredienser:( 2 – 3 pers.)  
500 g medisterpølse, gerne hjemmelavet
20 g smør/olie
2 – 3 spsk. Mel
Salt og peber
Evt. muskatnød
500g. hvidkål
1 dl. Mælk
1½ dl. Kogevand fra hvidkålen
Tilbehør:
Rødbeder Sennep
Evt. gulerodsstave
Groft rugbrød  

Snit hvidkålen fint og gulerod i stave, tag en gryde med
vand og sæt den over varmen

Når vandet koger tilsættes den snittede kål, samt gulerods stavene

Kog nu kålen i 10 – 15 min  
Kom kålen op i et dørslag, gem vandet fra kålen, til senere brug

Kom nu koldt vand på kålen  
Rør 2 spsk. Smør sammen med 2 – 3 spsk. Mel til en smørbolle

Kom 2½ dl. Kogevand og 1 dl. Mælk op i en lille gryde

Kog mælk og vand op, tilsæt smørbolle, lidt ad gangen  
Pisk til ønskede konsistens er opnåede  
Smag til med muskatnød, salt og peber  
Kom kålen i sovsen og smag til igen

Sæt en pande over varmen med lidt olie/flydende fedtstof

Læg medisterpølsen på og steg ved svag varme, i 15 – 20 min.
Til den er gylden og sprød

Hvis ikke gulerods stavene er kogt sammen med hvidkålen,
så kog gulerods stavene i en lille kasserolle med lidt vand og
1 spsk. Smør  
Kog dem i 10 -15 min, der skal være lidt bid i grøntsagen  
Så er det tid til servering.  

Dagens tallerken,
Medisterpølse med stuvede hvidkål, gulerods stave, rødbede og rugbrød,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Medisterpølse med stuvede hvidkål syltede rødbeder og rugbrød

Previous Post: « Gæstemiddag “Gris med et eksotisk strejf”
Next Post: Cowboytoast »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme