• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Medisterpølse med stuvede hvidkål, syltede rødbeder og rugbrød

17. marts 2017 by John Frøslev 7 kommentarer

En gammel middagsret fra landkøkkenet er stuvet hvidkål,
som blev serveret enten med medisterpølse eller frikadeller,
som vor mor lavede dem.  
En gammel ret som er værd at holde i hævd, for den smager
jo fantastisk.  

Vi skal i køkkenet.

Ingredienser:( 2 – 3 pers.)  
500 g medisterpølse, gerne hjemmelavet
20 g smør/olie
2 – 3 spsk. Mel
Salt og peber
Evt. muskatnød
500g. hvidkål
1 dl. Mælk
1½ dl. Kogevand fra hvidkålen
Tilbehør:
Rødbeder Sennep
Evt. gulerodsstave
Groft rugbrød  

Snit hvidkålen fint og gulerod i stave, tag en gryde med
vand og sæt den over varmen

Når vandet koger tilsættes den snittede kål, samt gulerods stavene

Kog nu kålen i 10 – 15 min  
Kom kålen op i et dørslag, gem vandet fra kålen, til senere brug

Kom nu koldt vand på kålen  
Rør 2 spsk. Smør sammen med 2 – 3 spsk. Mel til en smørbolle

Kom 2½ dl. Kogevand og 1 dl. Mælk op i en lille gryde

Kog mælk og vand op, tilsæt smørbolle, lidt ad gangen  
Pisk til ønskede konsistens er opnåede  
Smag til med muskatnød, salt og peber  
Kom kålen i sovsen og smag til igen

Sæt en pande over varmen med lidt olie/flydende fedtstof

Læg medisterpølsen på og steg ved svag varme, i 15 – 20 min.
Til den er gylden og sprød

Hvis ikke gulerods stavene er kogt sammen med hvidkålen,
så kog gulerods stavene i en lille kasserolle med lidt vand og
1 spsk. Smør  
Kog dem i 10 -15 min, der skal være lidt bid i grøntsagen  
Så er det tid til servering.  

Dagens tallerken,
Medisterpølse med stuvede hvidkål, gulerods stave, rødbede og rugbrød,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Medisterpølse med stuvede hvidkål syltede rødbeder og rugbrød

Previous Post: « Gæstemiddag “Gris med et eksotisk strejf”
Next Post: Cowboytoast »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme