• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Cowboytoast

23. marts 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Toast eller ristet brød er brød, der er lagt i en brødrister eller toastmaskine,
hvor det vil få en mørkere farve og blive sprødere. Toast spises ofte
sammen med forskellige kød typer og deraf navnet.  

Parisertoast kommer fra Frankrig, hvor den kendes som en
croque-monsieur. Den oprindelige franske udgave består af to skiver
toastbrød med ost og skinke mellem brødskiverene og stegt på en pande
eller grillet i en ovn  

I cowboytoasten er skinken udskiftet med en bøf af hakket oksefars og
med løg på toppen. I 1910 blev en croque-monsieur serveret første gang
på en café på Boulevard des Capucines i Paris. Det menes at ideen til
retten kommer fra Australien og Indonesien, hvor man har benyttet
lignende serveringsformer af riste brød.  

Ordets oprindelse er uklar, dog betyder croque også grillet sprød på
fransk, men hvordan monsieur er kommet til den viden,vides ikke med sikkerhed.  
Køkkenet skriger på os, så afsted til køkkenet.

Ingredienser:( 5 stk.)  
500 g oksekød, hakket ca. 16%
1 stk. æggehvide, pasteuriseret
1 spsk. Rasp
1 spsk. Worchestershiresauce eller engelsk sauce
2 tsk. Løgpulver
½ tsk. Tabasco
Salt og peber
Løg:
2 stk. Løg
1 spsk. Sukker
½ – 1 dl. Kaffe, sort
Salt
10 skiver Sandwichbrød
5 skiver Ost, gouda
Burgerdressing Evt.
5 stk. Spejlæg og en grøn salat
Start med løgene som hakkes groft  

Ristes på en pande i olie

Drys lidt sukker på løgene  
Når løgene er ved at være klare  
Tilsættes kaffen, giver en flot farve og kan ikke smages.  
Når kaffen er fordampet, er løgne færdige

Smag til med salt.
Farsen røres sejt med krydderierne, æggehvide og rasp

Farsen formes til tynde firkantede bøffer, ca. 100 g fars pr. bøf  
Jeg bruger en firkantet form som passer til toastbrødet,

Kan også gøres på andre måder  
Bøfferne steges i olie på panden, ved moderat varme

Ca. 1 minut på hver side

Tages af panden og lægges på en bakke der kan gå i fryseren.

Løgene fordeles på bøfferne

Og bakken sættes i fryseren til senere brug,

Pakkes hver for sig og lægges i en frysepose.

Hvis ikke de skal bruges med det samme.  
På en skive toastbrød lægges bøffen

Der på en skive gouda ost

En skive toastbrød smøres burgerdressing

Brødet lægges på bøffen med dressingen nedad.

Toasten er nu klar til en tur i toasteren.

Og kan nydes som den er,    
Men vil man gøre lidt mere ud af det, og få et robust måltid

Så læg et par æg eller 4 på panden, og lav en grøn salat

Server nu cowboytoasten med spejlæg på toppen og en salat til  
Et lækkert og hurtigt måltid, når man har bøfferne i fryseren.  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Cowboytoast med spejlæg og salat, velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Diverse Tags: Cowboytoast med spejlæg og salat

Previous Post: « Medisterpølse med stuvede hvidkål, syltede rødbeder og rugbrød
Next Post: Æble-tærte med kanel og marcipan »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme