• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Æble-tærte med kanel og marcipan

25. marts 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Æbler er jo havens guld, og der kan laves fortryllende retter med denne
råvare. Æbler har mange anvendelsesmuligheder, lige fra bagværk,
salater, lækre desserter og slik,  karamel glaseret æble, børnene vil elske
dem, her er det kun fantasien der sætter grænser.
Vi går i køkkenet og laver en lækker æbletærte.

Ingredienser:(ca. 12 stk.)  
125 g Smør, blødt
125 g Sukker
150 g Marcipan
2 – 3 stk. æg
1 spsk. Vaniljesukker
150 g hvedemel
¼ tsk. Salt
1 tsk. Bagepulver
½ tsk. Kanel, stødt
3 stk. æbler
2 spsk. kanelsukker
Smør til at smøre formen med
En springform ca. 24 cm i diameter
Varm ovnen op til 180 gr.  
Tag smørret ud af køleskabet og lad det blive blødt i stuetemperatur  
Riv marcipanen groft  
Pisk smør, marcipan, sukker og valiljesukker sammen

Til en cremet, lyst og luftigt konsistens  
Pisk æggene i 1 ad gangen  
Bland mel, bagepulver, salt og kanel i en skål  
Vend det i æggeblandingen og rør til en ensartet masse  
Hæld dejen i en smurt springform

Skyl og skræl æblerne og skær dem i meget tynde halveret skiver  
Stik æblerne ned i dejen, tæt på hinanden som taglagt

Fordel dem over hele kagen  
Drys kagen med kanelsukker  
Bag kagen i 35 – 40 min, til den er gennembagt

Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle på en bagerist  
Klar til servering og gerne med lidt cremefraiche 18%

Dagens kage, Æble-tærte med kanel og cremefraiche,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk Tags: Æble-tærte med kanel og marcipan

Previous Post: « Cowboytoast
Next Post: Nakkefilét stegt som vildt med champignonsauce »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme